Немците хвалят съдебната реформа ведно с министъра в оставка


Немците хвалят съдебната реформа ведно с министъра в оставка Снимка: в-к Сега

Министърът в оставка Екатерина Захариева е на сгледа в Берлин и получава одобрение дни преди да напусне поста си

„Искаме да подкрепим българския министър на правосъдието г-жа Екатерина Захариева и българското правителство, което върви решително в правилната посока в съдебната реформа.“

С тези думи германският федерален министър на правосъдието и на защитата на потребителите Хайко Маас посрещна в Берлин българския си колега Екатерина Захариева, съобщават от пресцентъра на министерство на правосъдието, така пише в сайта на в-к Сега.

„Работим в тясно сътрудничество и сме готови да предложим още помощ там, където е нужна. По съдебната реформа подкрепяме действията на българското правителство и бихме желали нашето взаимодействие да продължи. Имате пълната ни подкрепа“, казал още министър Маас.

Българският правосъден министър Екатерина Захариева запознала германския си колега със законодателните инициативи на министерството, които вече са преминали през широко обществено обсъждане, но за съжаление все още не са разгледани на две четения в Народното събрание – промените в Наказателно-процесуалния кодекс, Семейния кодекс, Търговския закон, Наказателния кодекс, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под страна и Закона за правната помощ, както и изцяло новите законопроекти за отклоняване от наказателно производство и налагане на възпитателни мерки на непълнолетни лица и законопроекта за физическите лица и мерките за подкрепа.

Тя го запознала и с влезлите в сила два пакета с промени в Закона за съдебната власт, които въвеждат съдийското самоуправление, новите проверки на магистратите от страна на Инспектората на ВСС, нов ред за атестиране, кариерно израстване и дисциплинарно производство.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот