Не подценявайте ислямистите!

Автор: Горан Готев (1 коментар)


Не подценявайте ислямистите!

Разкрития за прояви на ислямски екстремисти в Родопите тези дни разбуниха духовете. Изявления на депутата Яне Янев, разпити в ДАНС, митинги в родопските села...

И изведнъж се оказа, че всичко било само предизборна игра с огъня. Да извинява господин премиерът Сергей Станишев, но едва ли има българин, който да повярва, че това е така. Фактът, че със случая се занимава най-важният в държавата орган за национална сигурност, не е за подценяване.

В ДАНС може да не са дали ход на съответната процедура, но това най-вероятно се дължи на липсата на достатъчно доказателства, а не на констатацията, че в Родопите не се върши пропаганда на ислямски фундаментализъм.

За съжаление и медиите не си свършиха добре работата. Гледах телевизионните репортажи за въпросните села и просто влизам в положението на колегите. Ами как ще докажеш, че някой е виновен, като се осланяш единствено на неговите свидетелски показания?

В община Гърмен ме потресе масовият митинг, който посрещна разпитвания в ДАНС кмет като национален герой. В тези мюсюлмански села всички излизат под строй както при избори и отричат до последно, че някой ги е принуждавал да пращат децата си на обучение по радикален ислям.

Някога най-искрен и безкомпромисен борец срещу
радикалния ислям бе основателят на съвременна Турция Кемал Ататюрк, а
и госпожа Емел Етем бе длъжна да припомни това в Гърмен, където незабавно пристигна с луксозния си служебен мерцедес. Но не за да разубеди екстремистите, а да им даде партийно рамо.

Колкото до мълчанието на партньорите, ще им кажем: може коалицията да ви е мила, но България трябва да ни е по-мила! На всички, без изключение!

От първа страница на в. "Земя" - П.П.

Коментари
2009-03-19 11:47:41 От: Marionetta

Мълчанието на партньорите: ДПС ясно защо мълчи, Симеон както винаги изчаква - когато му дойде времето, а БСП? Бойко ли да поеме нещата?

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот