НАТО увеличава бойците в Афганистан


НАТО увеличава бойците в Афганистан Снимка: e-vestnik.bg

Силите за бързо реагиране на НАТО в Северен Афганистан ще бъдат утроени, съобщават германските списания "Шпигел" и "Фокус", цитирани от ДПА.

Сега силите за бързо реагиране наброяват 200 души. Предвижда се те да бъдат увеличени на 600 души. От 1 юли тази година мисията е поверена на Германия. Берлин, който е предвидил да изпрати в Афганистан най-много 4500 германски военнослужещи, твърди, че силите за бързо реагиране в Афганистан няма да бъдат увеличени с германски войници. Вероятно за целта от други части на Афганистан в тях ще бъдат прехвърлени войници с други националности. Германската общественост е против участието на страната в мисията на НАТО в Афганистан, припомня ДПА.
Същевременно американският в. "Ню Йорк таймс" съобщава, че допълнителните американски войски, които ще бъдат изпратени в Афганистан в началото на следващата година, ще бъдат разположени в района на Кабул. Изданието се позовава на американски военни командири в Афганистан. Ако този план бъде приложен, то това означава, че малко допълнителни части ще бъдат пратени в най-размирните райони в Южен Афганистан. В началото дори там може изобщо да не бъдат пратени допълнителни американски сили.
Изпращането на войниците главно в района на Кабул означава, че приоритет няма да бъде и предотвратяването на трансграничните нападения на ислямисти, идващи от съседен Пакистан, отбелязва американският всекидневник.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот