Над $5 млрд. са изнесени незаконно от Македония


Над $5 млрд. са изнесени незаконно от Македония Протестиращи обсъждат политическата криза на фона на знамето на бивша Югославия в палатковия лагер край сградата на правителството в Скопие. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителите на терористичната група в Куманово са били сътрудници на Агенцията по сигурност и контраразузнаване в Скопие...

От Македония по незаконен начин са изнесени 5.2 милиарда долара за периода 2003-2012 година, показва проучване на "Глоубъл файнанс интегрити", съобщиха агенциите.

Периодът в голямата си част съвпада с ръководството на Никола Груевски в партията ВМРО-ДПМНЕ (от 2003 г.) и с премиерския му пост (от 2006 г.), отбелязват местни медии.

Безуспешно завърши и третата лидерска среща с участието на четиримата ръководители на основните политически партии, но с уговорка за нови разговори другата седмица.

От опозицията настояват да има споразумение за преходно правителство и гаранции, че то ще бъде спазвано. За управляващите "решението трябва да се търси в рамките на институциите".

Ръководителите на въоръжената група, която се сражаваше с македонските сили за сигурност на 9 май в Куманово, са били сътрудници на Агенцията по сигурност и контраразузнаване в Скопие, съобщи косовският в. "Коха диторе", позовавайки се на източници от косовското разузнаване и полиция.

Тяхната цел е била да предизвикат инцидент, за което щели да получат парично възнаграждение.

В понеделник част от убитите бяха погребани в Косово, а един от тях и с военни почести в мемориалния център в Дечани.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот