На границата: Мераклиите да влязат у нас се увеличават


На границата: Мераклиите да влязат у нас се увеличават

През последната седмица ръст над 70%, центровете са препълнени...

Задържаните при опит да влязат у нас чужденци отново се увеличават, като за последната седмица се отбелязва ръст със 72 % - от 32-ма на 55 -ма души.

Най-много от тях са били задържани на българо-турската граница Все пак общият брой на спрените мигранти, според данните на МВР не се е увеличил драстично. За сравнение за изминалата седмица общо задържани са 312 души, а за предходните седем дни - 277 чужденци.

Най-много мигранти са били арестувани във вътрешността на страната - над 100 души, а броят на напусналите домовете на Държавната агенция за бежанци и на МВР също е по-голям от тези, които са били приети там.

Центровете продължават да са преизпълнени. За последната седмица е бил предоставен бежански или хуманитарен статут на над 70 души, а подадените молби са над 300.

От миналия петък досега задържаните на изход от страната са 516 души, като само 129 са без регистрация от органите на МВР. От началото на годината при опит да излязат от страната са били спрени над 12 хиляди души, а общият брой задържани е над 17 хиляди души

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот