Муле-пуле, знам те аз...

Автор: Иво Балев


Муле-пуле, знам те аз...

"Кръстоската на гръцки кон с българско магаре ражда муле" - Сергей Станишев пред съпартийци

Най-напред ще анализираме този афоризъм на Станишев, после ще споделим една теория.

Председателят на БСП прононсира фразата за коня и магарето в контекста на непростимото предателство на Първанов/Калфин/Петков спрямо партията. Един вид - от АБВ нищо не може да излезе, защото е карашък от несъвместими елементи.

 

Това ще да е посланието и със сигурност би могло да се каже по-просто и разбираемо. И без елементи като "гръцки кон", който трябва да е някакъв братовчед на дървения жребец, от чийто търбух изскачат силни мъже с корави колене и твърди китки. И разрушават Троя, и я плячкосват, и изнасилват жените, вероятно и мъжете.

 

Само дето сред тия мъже гърци няма. Изнасилените са троянци, изнасилващите са ахейци, данайци и аргийци. Древногърци някакви, дето хал хабер си нямат от модерни времена или гръцки език и култура.

 

И кой е тоя троянски кон - баща на АБВ? Може би от вътрешностите на Първанов/Калфин/Петков ще наизлязат врагове и ще сринат добре укрепената апаратура на БСП?

За българското магаре сме в сериозна почуда - какво идва да каже то?

 

Ако ще говорим за български магарета и Първанов - на него " никога няма да му простим лова на вълци, при който колатерални жертви падат нещастни магарета. Което е пълен отврат, но няма нищо общо с АБВ-строителството.

С анализа на мулето също изпитваме значителни затруднения. Не можем да разберем дали мулето в случая е синоним на "недостойно същество" - или намек, че АБВ е безплодно като катърите и мулетата?

 

Впрочем при женските мулета стерилността не е стопроцентова. А технологията е добре известна - мъжко магаре и кобила (без оглед на етническа, религиозна и национална принадлежност) дават на света муле.

А ето каква е теорията, за която споменахме в началото.

Част от нас започва да вярва, че наистина Станишев и БСП са в плен на "опорните точки на Моника". За да сме коректни - цитираната теза е опорна точка на ББ, която той собственолабиално разпространява от високи трибуни и срещи с партийния актив.

Всеки път, когато Станишев се напъне да каже смешка или с други думи - да се направи на Бойко Борисов, самият той се превръща в смешник. И това се е заслучвало, откак е под обаянието на магесницата Моника.

 

Преди си беше дърво без претенции, но М. му размъти чайника с идеите за разчупване на образа, разкършване на ставите, потрошаване на клишето и пр. ПР шменти-капели.

Тоест БСП е под чехъл, при това - чехъл, чужд на класическите тропи и тънкия хумор.

Ето как си обясняваме нещата психологически.

М. всъщност харесва ББ. Тя губи съзнание от неговата медиатичност, от неговия естествен авторитет и най-вече - поразителното му въздействие върху всички.

 

М. се опитва с пиарски техники да улови и култивира духа на Бойко Борисов и да оплоди с него Станишев. Може би непорочно. Или порочно, не можем да преценим.

 

Подозираме, че психологическата подготовка за тези упражнения е почерпана от селф-хелп книгите. Между другото - тези четива нанасят ужасна вреда на човечеството, и то "в условия на продължавано престъпление", както казват юристите.

 

И определено е по-полезно за ума и душата да консумират "Винету", отколкото "Как да печелим нови приятели и да постигнем пълна хармония в дисхармониума".

Не твърдим, че всичко е така, както го описваме. Така си го представяме.

От в. "Сега"

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот