Митингът срещу насилието в Студентския град


Митингът срещу насилието в Студентския град Снимка: Булфото

Така и не разбрахме защо ни бият, каза един от организаторите на днешното студентско шествие, предава dnes.bg

 

"Искам да почетем паметта на Стоян по мирен и тих начин и да призовем за реакция на властите", каза Станимир Тодоров - един от организаторите на днешното студентско шествие и приятел на убития студент Стоян Балтов.

 

"Вечерта Стоян бе нападнат от 6-7 момчета. Полицията дойде след 5-6 минути, а "Бърза помощ" - едва на 30-ата минута", каза той.

 

"Когато лекарите дойдоха и ми казаха да се отдръпна, аз за последно хванах Стоян за ръката и тя беше студена. Само чух: "Дайте найлона", и ми прилоша - сподели Станимир и продължи: - Биха ни жестоко, после разбрахме, че са били мъртвопияни, но така и не разбрахме защо ни бият", допълни той.

 

На въпрос дали в момента се страхува за сигурността си през вечерните часове в Студентския град, Станимир отговори: "Старая се да огранича излизанията си, просто ме е страх".

 

"Трудно ми е да повярвам, че трябваше да се случи такова нещо, за да обърне някой внимание", добави младежът.

 

В момента в Студентския град тече митингът срещу насилието, предаде репортер на Dnes.bg.

 

Стотици приятели, колеги и студенти от столицата и страната шестват по улиците, предвождат ги ректори на столични университети.

 

16 хиляди подписа на сливенски граждани са донесени от сливенски ученици и ще бъдат внесени в столичното 7-о РПУ, в което се разследва смъртта на Стоян Балтов.

 

В събота от 11,30 братът на убитото момче и негови приятели също организират траурно шествие от Градската градина до централния площад "Хаджи Димитър" в Сливен.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот