Мирела Демирева е Спортист №1


Мирела Демирева е Спортист №1

27-годишната олимпийска вицешампионка на висок скок е Спортист №1 за 2016 година...

Най-високата летва постави пред себе си Мирела Демирева, след като бе провъзгласена за "Спортист на годината" в България през 2016 г.

Олимпийската вицешампионка в скока на височина очаквано спечели 59-ото издание на традиционната анкета сред българските спортни журналисти и се превърна в 12-ия различен лекоатлет, избиран за №1 у нас.

27-годишната софиянка получи наградата си лично от световната рекордьорка в своята дисциплина и настоящ председател на БОК Стефка Костадинова.

"Имам една мечта. Знам, че един ден световният ми рекорд ще падне, и искам Мирела да е тази, която ще го подобри", заяви самата Костадинова, която със своите четири победи в анкетата (1985, 1987, 1995, 1996) е рекордьор и по брой статуетки "Спортист на годината".

След церемонията Мирела сподели, че детската й мечта е именно световният рекорд. "От малка искам да го подобря. И винаги си казвам: "Защо пък не?", разкри Демирева, чийто личен резултат в сектора е 197 см. Върховото постижение на Костадинова е 209 см от 1987 г.

Мирела Демирева събра 1398 т. от вота на журналистите и в крайното класиране изпревари бронзовата медалистка от олимпийския турнир по борба на игрите в Рио де Жанейро Елица Янкова (1107 т.) и носителя на Световната купа в алпийските дисциплини на сноуборда Радослав Янков (1029 т.).

Победител в гласуването за "Треньор на годината", организирано от в. "Труд", стана Ина Ананиева, извела националния ансамбъл по художествена гимнастика до трето място на олимпийските игри.

Също почти без конкуренция нейните възпитанички бяха провъзгласени за "Отбор на годината".

В категорията "Спортист №1 с увреждания" също нямаше изненада и статуетката получи параолимпийският шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот