Милен Цветков? А? Ъъ?

Автор: Веселина Томова, afera.bg


Милен Цветков? А? Ъъ? Снимка: Интернет

Водещият може да се кълчи, да вика, да се кара, да не оставя никой да си каже думата в ефир, просто защото се обича толкова, че чак се ревнува от себе си.

Заместителят на Георги Коритаров в "Здравей България" реши да ни втрещи.

Милен Цветков, който онези, които изобщо още гледат сутрешния блок на "Нова телевизия" са обречени да наблюдават и сутрин, и вечер, направи опит да се втурне в ефира така, като че ли е цанен за конферансие на местния цирк.

 

 

Цветков подари на Лора Крумова портрет на Георги Коритаров, поиска ликът на ексводещия да бъде сложен на библиотечката в студиото и всяка сутрин предаването да започвало с кадри как Лора Крумова го почиства. "Така лека по-лека ще го избутваме от библиотечката и най-накрая няма да се вижда", ухили се доволно Милен Цветков.

 

 

На това място според интелектуалния му капацитет, целокупното зрителско войнство трябваше да умре от смях.

Милен Цветков обаче пропуска нещо изключително важно. Той е на светлинни години от ерудицията и интелекта на Георги Коритаров и какъвто и да бе изкаран Коритаров, липсата му в сутрешния блок на "Нова телевизия" е незаменима.

 

 

Фарфарата Цветков може да се кълчи, да вика, да се кара, да не оставя никой да си каже думата в ефир, просто защото се обича толкова, че чак се ревнува от себе си, но няма да постигне онова, което Коритаров можеше.

И ако иска да прескочи едно духовно стъпало нагоре, Цветков би трябвало да демонстрира поне респект от по-можещия.

 

 

Новият заместител обаче заложи на евтиния цирк за слабоумни. Сметна, че е много забавно да няма преглед на печата и вместо това да пусне директно конкурента си от БТВ Николай Бареков. Сигурно е цвилил от удоволствие какво велико хрумване е осенило водещата му глава.

 

 

Впрочем, "Нова телевизия" за интелигентния зрител отдавна е кауза пердута. Тя се превърна в една яхниена телевизия, в която можеш да чуеш и видиш всичко онова, което е в унисон с подскачанията на Милен Цветков около Соня Немска например, и щуравите му възгласи "ту-ту-трала-ла".

 

 

В "Часът на Милен Цветков" само рутината му на придобита освободеност да борави свеаткавично с живия диалог в ефир със зрителите "спасява" Цветков от видим провал. Той обаче изобщо не води диалог, а с джандарски тон отсвирва всеки, само и само да чуем "дълбокомислените" му фрази по този или онзи въпрос.

 

 

Този, който умее да чува обаче моментално разбира, че Цветков изобщо не дълбае на дълбоко, а маркира всяка тема дори без да се е научил да казва "Моля?", а "А?" и "Ъъ?". И то сто пъти.

 

 

Безпорно е, че Милен Цветков умее да жонглира образ пред камерата. Но още по-ясно е, че това е журналистика "на крак в хоремага", а не такава, зад която да прозира пълна информираност, бекраунд и талант за анализ и взаимовръзки.

 

 

Лора Крумова пък няма как да е патерица на новия заместител, защото самата тя прекалява с флиртуването със зрителя и гостите, и също страда от липсата на острата и бърза мисъл, която трябва да "закове" седналия срещу нея. Това може да се случи обаче само, когато си напълно подготвен по темата и за теб тя не е само прочетената дописка от вестника, и не се движиш по тънката и лайсна.

 

 

Който гледа оттук нататък "Здравей България" да му е честито.

Впрочем, то няма и къде да завъртиш канала - от другата страна на барикадата пък те замерват с Бареков.

На някой може и да му харесва яхниената телевизия на Нова.

Трагедията и обаче вече е непостижима.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот