Македония бави разследването на трагедията "Илинден"


Македония бави разследването на трагедията

Българската анкета приключва до дни

Разследването на смъртта на 15-те българи, потънали в Охридското езеро с кораба “Илинден”, все още се бави от македонска страна, стана ясно от изявление на заместник-градския столичен прокурор Борислав Джамбазов.

 

 

 Засега югозападните ни съседи са изпратили няколко свидетелски показания, но най-важното - протоколи от огледи и заключения на техните експерти, продължава да се губи по трасето.

 

 

“Все още не са постъпили материалите от разследването на македонските власти. Съдебната поръчка от наша страна е изпратена през ноември. Основните неща, които са ни необходими, са протоколи от огледи и заключения на техните експерти”, каза Джамбазов.

 

 

С материалите се очакват и протоколи от аутопсии на телата.

 

 

 “Българските експерти няма как да се произнесат, тъй като те не са допуснати на огледа”, допълни Джамбазов, уточнявайки, че е безсилен да “пришпори” македонците, защото юридически няма срок за изпълняване на съдебните поръчки.

 В същото време от българска страна задълженията са изпълнени почти на 100 процента.

 

 

 

 Материалите от Националната следствена служба за фирмата-организатор на екскурзията вече са постъпили и до края на седмицата ще е ясно дали туроператорът е извършил нарушения.

 

 

 

По Агенция БЛИЦ  -  С. М.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот