Македония: Осъдиха побоя над журналиста Саше Ивановски


Македония: Осъдиха побоя над журналиста Саше Ивановски

Местните медийни организации заявяват, че нападенията срещу журналисти се извършват в атмосфера на безнаказаност...

Македонски и международни медийни организации осъдиха силно нападението срещу журналист, критикувал правителството в Скопие, и предупредиха, че напрегнатата политическа обстановка в страната може да доведе до още насилие срещу журналисти, предаде АП. 

Журналистът Саше Ивановски, собственик на портала Мактел, беше нападнат и бит от двама маскирани в нощта срещу събота. Той получи травми на гърба и главата и се наложи да потърси медицинска помощ.

Според "Утрински весник" нападението е извършено пред дома на журналиста. Нападателите удряли жертвата по главата, а той се защитавал с чантата, която носел. Ивановски е настанен в болница.

Накрая журналистът успял да избяга, но му били нанесени тежки телесни повреди. Ивановски е съобщил за нападението в полицията. От полицията потвърдиха, че случаят е регистриран и министерството на вътрешните работи в Скопие разследва мотивите и издирва нападателите.

Дуня Миятович, представителка на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) по свободата на словото, осъди инцидента.

Тя подчерта, че това е само последното от серията нападения и заплахи срещу журналисти, и призова властите да проведат пълно разследване.

Местните медийни организации заявяват, че нападенията срещу журналисти се извършват в атмосфера на безнаказаност.

Саше Ивановски с псевдоним Политико (снимка: kurir.mk)

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот