Македонци, Бог ви създаде българи!


Македонци, Бог ви създаде българи! Плакатът от хандбалния мач в Прищина.

…а Тито ви направи македонци, така скандарили няколкостотин зрители по време на хандбален мач в столицата на Косово Прищина.

На трибуните в спортната зала в Прищина бе издигнат и огромен транспарант със същият надпис. Феновете на местния отбор Плисат подпалиха и македонския флаг.

Мачът бе организиран по повод четвъртата годишнина от създаването на независимо Косово. Според местните коментатори инцидентът е бил в отговор на провокациите на македонските фенове срещу албанците по време на Европейското първенство, което се състоя неотдавна в сръбската столица Белград.

По време на мача косовските фенове скандираха и още, че "Македония не съществува".

Днес в Косово празнуват четвъртата годишнина от обявяването на независимостта си - на 17 февруари 2008 година. До днес близо 90 държави, включително и България, признаха независимостта на бившата сръбска провинция.

Приписка на "Българи": Вари го, печи го - то си е провокация с далечен прицел. Може да блазни националното ни самочувствие, но албанците знаят как да подкокоросват македонците, и най-вече сърбите. Като вбиват клин с тези призиви, те са напълно наясно, че днес надпреварата, кой по-първи да се класира за ЕС - Сърбия или Македония - в края на краищата, ще означава балкански триумф за едните и мрачно неудовлетворение за другите. Това "българи" е бошлаф, само припомняне. А албанците, колкото и да се петелчат, си носят своите комплекси... Все пак Косово е люлката на сръбската православна държава.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот