Ловните сигнали на Германия ще прилагат габровските ловци


Ловните сигнали на Германия ще прилагат габровските ловци

Там и в Австрия имат сигнали дори за подхранване на дивеча. Не може да станеш ловец, ако не ги разпознаваш...

Скоро по ловните полета на Габрово ще се чуват ловните сигнали на Германия, съобщава Мариана Мандичева във в. "Наслука".

"В Германия и Австрия за всяко паднало животно има сигнал – казва Венци Маринов, председател на габровското ловно сдружение. - Имат сигнал дори за подхранване на дивеча. За край на лова. Там не може да станеш ловец, ако не разпознаваш всеки ловен сигнал."

Идеята да пренесе ловната музика на Германия у нас г-н Маринов прихваща от своя съученик Христо Владов, който е преподавател в музикалното училище „Моншау”, община Аахен, Северен Рейн-Вестфалия в Германия, който всеки петък преподава и ловна музика.

Заедно с него в Габрово бе и Петер Менникен – ловец и музикант на ловни сигнали, които са от 120 до 150 и се свирят по ноти. Догодина ловният оркестър на Петер ще навърши десет години, само че замисълът е той да направи юбилейния си концерт в Габрово.

Колегите му от оркестъра имат намерение да дарят на всяка дружинка по една хорна, като набират средствата от джобните си пари. Дотук подариха пет хорни, от които още този ловен сезон, според г-н Маринов, трябва да се чуят двата основни сигнала за начало и край на лова. В следващите три години дружинките освен хорни, трябва да имат и музикант.   

"Отстреляният дивеч се реди в редичка и чак тогава музикантите изпълняват сигнал за всяко паднало животно. Той е израз на благодарност за слуката и уважение от страна на ловците" – каза Петер след като изсвири няколко от най-често изпълняваните ловни сигнали.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот