Красимир Каракачанов даде интервю за сайта на в-к „Новинар”(1част)

 (1 коментар)


Красимир Каракачанов даде интервю за сайта на в-к „Новинар”(1част) Снимка: Архив на в-к "Новинар"

На 19 март гост в редовната рубрика на вестника беше Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. Вижте част от отговорите му на зададените от читателите на novinar.net въпроси.

Недялко Георгиев : Здравейте! Как според Вас Вие бихте могли да помогнете на РБългария, в момент, когато страните на ЕС "се спасяват поединично", а конкретно САЩ продължават с помощта- неконтролируема печатница, с което "доизбива рибата"? Мисля, че никой не може да направи печеливш ход в такава ситуация.

 

Красимир Каракачанов :

Всеки трябва да направи това, което може.

 

Людмил Бенов : Какво е вашето мнение за построяване на паметник на Марко Цепенков в гр.София,тъй като в Македония има три паметника?

 

Красимир Каракачанов :

Марко Цепенков е един от големите български възрожденци. Делото му може да бъде сравнено с това на Братя Миладинови  и той трябва да има паметник в София.

Георги : Ако успеете да съберете достатъчно гласове, за да влезете в парламента, ще останете ли твърдо в опозиция или сте готови и на коалиция с други партии?

 

Красимир Каракачанов :

Отговорът е ясен. Коалиция с центристки и десни формации.

 

Ч.Наумов : На кой министерски пост смятате, че бихте се справили най-добре ако влезете във властта, г-н Каракачанов?

 

Красимир Каракачанов :

А, де!? Може би областен управител в Охрид!

 

Петров, София : Как ще коментирате случая Мирослав Ризински?

 

Красимир Каракачанов :

Поредният случай на репресия от страна на властите в Скопие срещу млад и интелигентен човек който многократно се изявяваше като и се обявяваше за българин.

 

Музикант : Как мислите - правилно ли е участието на македонски граждани в българския Music Idol-3? Ами ако другата година на продуцентите им хрумне да включат напр. сръбски граждани?

 

Красимир Каракачанов :

Правилно е да участват македонски граждани. Македонците са българи и  интеграцията трябва да тече по-всички възможни направления.

 

Красимир Каракачанов :

Не е изгодно човек да залага в заложни къщи. По-добре да работи с банки - там лихвите са по-ниски. Зад голяма част от тези заложни къщи стоят бивши мутри. Аз не бих заложил никога мои вещи там.

 

Николай : Искам да попитам как г-н Каракачанов ще коментира поредна гнусна гавра с паметта на хилядите жертви на комунистическия терор предложиха няколко депутати от БСП и предстедателя на ВМРО - БНД (Пловдив) Бойко Ватев. Според тях, на всички участвали в т.нар. “анти-фашистка” съпротива в периода 1939 - 1945, трябва да заменят шумкарският си статут със статут “ветерани от войните”. Източник на новината - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/03/12/688345_bsp_priravni_partizanite_s_veteranite_ot_voinite/

 

Красимир Каракачанов :

Не смятам че т.нар "партизани" трябва да бъдат приравнявани с героите от войните. Конкретно в този случай колегата Ватев е бил подведен, че става въпрос само за ветераните от войните и той подписва целия законопроект, което  разбира се не го оправдава. Но цялата ПГ на Напред, вкл. Ватев, ще гласува против това т.нар партизани да бъдат получат статут на участници във войната защото са обслужвали партийна кауза и каузата на СССР, а не са носили българска военна униформа на фронта.

 

ник : след изборите с кого ще бъдете с левицата или с десницата

 

Красимир Каракачанов :

Нашата цел е създаване на алтернатива на сегашното тройно управление.

 

Гоце : Нищо лично, Каракачанов, само политика. Отговорете все пак

 

Красимир Каракачанов :

Лично аз приветствам позицията на Георги Първанов по въпроса с Македония. Той за първи път в прав текст каза на македонските политици да не си играят с огъня, да не преследват българите в Македония и да не крадат българската история. Но като човек който създаде тройната коалиция и даде мандата на ДПС за създаването на това правителство отношението ми не може да бъде положително.

 

toni : gn. karaka4anov, blagodarq vi za smelostta da otgovorite na vaprosa mi. mislq,4e 6te6e da e po-dobre, prosto da napi6ete,4e sajelqvate, 4e ste bil slujitel na biv6tataDS. vie ste partiq sas simpati4ni idei i e hubavo vmesto da zadalbavate drazgite s makedoncite, da gledate malko da spasite ekologiqta v BG (naprimer). pojelavam vi uspeh i umnata!

 

Красимир Каракачанов :

Благодаря.

 

иво Иванов : Знам , че знаете , че бивши комунисти са в редиците на "Лидер" и "Напред" и пак са лидери.Това не смущава ли Вас каолиционния партнъор, в изграждането на новата политика на движението.

 

Красимир Каракачанов :

В България имаше над 1 млн членове на БКП. Една голяма част се преориентираха и влязоха във всички партии вкл. в т.нар. "десни".

Въпрос : Има ли значение за България кой в Македония ще спечели президентските избори? Вашият избор?

 

Красимир Каракачанов :

Има значение. Струва ми се, че най-разумния бъдещ президент на Македония, който има положително отношение за развитието на българо-македонските връзки е Любчо Бошковски.

 

Михаил Георгиев : С коя партия бихте и ще се коалирате, ако влезете в НС

 

 

Красимир Каракачанов :

Ние вече сме се коалирали. В движение Напред влизат 4 партии - ВМРО, Зем. народен съюз, Гергьовден и Лидер.

 

Илинден : Националната идентичност въпрос ли е на личен избор? Не може ли да бъде регистрирано ОМО Илинден, за да завърши тоя панаир с македонското малцинство в България.

 

Красимир Каракачанов :

Националната идентичност е даденост, а не въпрос на личен избор.На преборяването 1992 г. в Родопите една част от българомохамеданите които ДПС ги притискаше да се пишат турци се писаха марсианци, китайци  и т.н - над 1200 подобни случаи. А ОМО Илинден е една организация която определено се финансира за да обслужва интерсите на друга държава. А те не бяха регистрирани от съда защото документите които които бяха подали не отговаряха на закона за полит. партии. Като пример - от 6 000 подписа на "привърженици" 1600 бяха на починали хора, на хора живеещи в чужбина или с напълно измеслени имена и ЕГН-та. Не могат да искат да бъдат регистирани след като не само отговарят на закона, но го и нарушават.

 

Цветан Димитров-                056...        : Повдигнете въпроса за осъществяваната от бивши данъчни служители дейност като счетоводители на фирми с осигурена "данъчна защита" от сега действащи "колеги" в данъчните служби,с което косвено ощетяват приходната част на бюджета с млн.лева,непостъпили по реални счетоводни данни.Не позволявайте на сега работещите данъчни служители да водят счетоводство на фирми без специалност счетоводство и контрол.Така те прекриват реалните счетоводни факти и данъчен на данъчен контрол не прави-отново щети за бюджета.Приемете много строги санкции към тях-нак.отговорност и високи глоби.Резултата ще бъде изненадващо положителен за бюджета и обществото.

 

Красимир Каракачанов :

Това което пишете звучи интересно. Ще Ви звънна след края на интервюто.

 

Гоце : Какво е отношението на коалиция напред към президента Георги Първанов?

 

Красимир Каракачанов :

Г-н Президент въпросът личен ли е или политически?

 

Оптимист : А все пак, как ще завърши македонско - гръцкият спор?

 

Красимир Каракачанов :

В момента се очертава да завърши в полза на Гърция защото Македония се опитва по всякакъв начин да дразни Гърция с претенциите си за Александър Македонски, а се опитва да дразни България - единствената страна в Европа която безрезервно и помагаше във всяка една област.А когато си малък, беден и нямаш приятели губиш.

 

regina : "Липсата на компетентност е най-големия проблем на всяка една държава и всяко едно управление. На некомпетентността трябва да се противопоставят грамотнити хора" са точните ви думи. Леко перефразирах. Ще си задам пак въпроса: В такъв случай защо шефът на софийската структура на ВМРО е съветник от ГЕРБ в общината?

 

Красимир Каракачанов :

По силата на коалиционно участие между ВМРО и ГЕРБ, което касае поне 20 общини в страната. Но може да се поинтересувате дали общ. съветник от ВМРО, който е и председател и на комисията в СОС по общ.ред и сигурност дали си върши добре и компетентно работата.

 

Димитров : Напуснах страната преди 5 години. Сега за първи път в живота си съм уважаван специалист. В България работех повече , но не бях от партиина квота. Кандидатирайки се за позиция , за която имам доказан опит, зам кмета на един голям български град ми каза: "Не си ми симпатичен моето момче !". Вашият коментар?

 

Красимир Каракачанов :

За това сме на този хал като държава. България продължава да се управлява на партийни квоти, а не от хора които могат и разбират. Между другото вече отговорих на един подобен въпрос.

 

За човекът-гъз : Кажете какво мислите за човекът-глас Краси Аврамов, който ще ни представлява на Евровизия?

 

Красимир Каракачанов :

Като 90 процента от българския народ. За пореден път сами се направихме за смях.

 

 

( Следва)

 

 

Коментари
2009-04-22 06:30:20 От: HELLO!

Скандалите! Скандалите! Скандалите!

Спешна! Спешна! Спешна!

Много от най-тежките случаи на расова засягат в световната история!

Моля, кажете на президента Георги Първанов незабавно!

SCANDALS! SCANDALS! SCANDALS!

EMERGENCY! EMERGENCY! EMERGENCY!

MANY OF THE WORST CASES OF RACIAL PREJUDICE IN WORLD HISTORY!

PLEASE TELL PRESIDENT GEORGI PARVANOV IMMEDIATELY!

(There are thousands of copies of the information below on the Internet in Bulgaria.)

LONG LIVE PRESIDENT BARACK OBAMA!

Barack Obama is a racial minority and does not like racism:

WORLDWIDE DISSEMINATION OF INFORMATION RELATING TO SCANDALS:
прочети целия

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот