Костадин Чакъров: За да съсипе комунизма, папа Йоан Павел II допусна радикалния ислям в Европа

Автор: Орлин Филиповски (7 коментара)


Костадин Чакъров: За да съсипе комунизма, папа Йоан Павел II допусна радикалния ислям в Европа От приказка на приказка - до сериозен анализ... Генерален секретар на ЦК на БКП и неговия съветник

На арабския свят и Африка проклятието им са нефтът и диамантите, а на Русия - Сибир!

Костадин Чакъров е председател на ЦК на Съюза на комунистите в България и политически съветник на Тодор Живков и дъщеря му Людмила до 10 ноември 1989 г.

Юрист по образование, преди промените последователно е първи секретар на ДКМС в родния си град Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП. Автор е на книгите „Вторият етаж” и „Нашествието на демократите”.

103-годишнината от рождението на бившия Първи, която се навърши на 7 септември, бе повод наш репортер да потърси последователя и ревностен защитник на Живковите идеи и чистия комунизъм.
 

Другарят Чакъров се съгласи да даде ексклузивно интервю за вестника на народа, в което сензационно доверява за свои разговори с Тодор Живков, които са касаели арести по върхушката на БКП, разкрива кой е допуснал навлизането на радикалния ислям в България, също така какво му е споделял мултакът Илия Павлов, както и много други разтърсващи факти за изминалите 25 години от т. нар. Преход.

Говорим и по „горещата” тема за тероризма, залял Европа.


- Терористичните актове в Париж предизвикаха редица дискусии. Всеки ги осъжда, но има и много противоречиви мнения за причините, довели до тях. Според братята Нидал и Мажд Алгафари например, „Шарли ебдо“ били дърпали дявола за опашката. Вие как мислите?
 

- Аз смятам, че те имат основание, защото трябва да говорим истината. Тъй като ние сме християнска цивилизация и се кълнем в Бог, а едно от имената на Бог е Истина, ние трябва да се научим да говорим истината. А не да се водим от конюнктурно-политически съображения, съотношения на сили, идеологически моменти и т. н. Нека да се върнем назад във времето, да погледнем в историята и да видим - първо, какво направи християнската цивилизация?

Ами да започнем оттам кой унищожи империите – цивилизациите на инките, на ацтеките, на маите? Кой предприе кръстоносните походи, кой убиваше хората, палеше, гореше…? Ами религиозните войни, инквизициите и т. н. откъде дойдоха? Цялата история на християнството е наситена с много голяма жестокост и с много голяма бруталност. Това, че християнството засега е в страни, които имат просперитет и благополучие, доведе до една търпимост.

Но, вижте, ислямът е 600 години след християнството и ислямистите също са в момент, в който се приспособяват към планетарния релеф. И нека да си припомним, че към момента сърцевината, ядрото на исляма, е на един терен, който е много тежък. Това е арабският свят, Персийският залив, където повече от 100 години хората живеят в тежка ситуация. И то не заради друго, ами заради това, че единствената им вина е, че населяват земята, от която извира нефтът, и никой не им дава покой. От 100 години те са предмет на посегателства и раздори.

След разпада на Османската империя Персийският залив беше завзет от Англия. Франция пък взе Северна Африка. Просперитетът на тези държави бе изграден върху грабежа на ресурси от арабския свят и Африка. Те взеха нефта, златото и суровините им. Така че сега, във века на интернет и телевизията, тези региони започват да се осъзнават и да търсят някаква компенсация.

И това, което става в момента, то не е просто моментен инцидент и изблик… Ами ето я самата

Франция – та тя е в основата на кръстоносните походи!

По времето на Френската революция беше сътворена чудовищната машина – гилотината, където на ден по 150 глави се свличаха публично на площад Place de la Concorde в Париж. Ами кой разстреля и уби над 2 милиона араби във Северна Африка?

Ами Франция през 60-те години на миналия век, когато хората в Африка се бореха за своята колониална независимост. В този свят ние трябва да потърсим причинните, а не моментната гневна реакция, която, разбира се, никой не одобрява, защото, да убиеш човек, не е решение на въпроса. Напротив, става все по- лошо! Но трябва да се върнем малко назад и да поуспокоим нещата. Защото вижте какво стана – като се започне тази огнена дъга, ислямската, от Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен, Мали и т. н. Всеки си гърми и стреля уж, за да сложим ред. Какъв ред? Сега ние ще пренесем цивилизацията от Сена и Темза в арабския свят?!

Нищо подобно няма да стане! Трябва да кажем истината! А тя е една – газ и петрол! За това става дума. Интереси, прикрити зад някакви цивилизационни акции.

- Това според вас е истината за разпалването на тази джихадистка война?

 

- Разбира се! Защото проблемът идва от това, че се отслабват тези държави, за да има хаос в тях, да се противопоставят, и в този смисъл интересите на нефтените компании и корпорации да се запазят – като цени и като условия за тяхното присъствие. Защото ако има едни стабилни, независими арабски държави - ами те ще се огледат и ще започнат да си помпат ресурсите, които им е дал Аллахът. И ще започне процес на тяхното ползване.

Така че те могат да минат вече и на друг вариант на разплащане и да премахнат долара като разплащателност. И въобще това, което заговориха Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи, беше заплаха за световния финансов ред. Така че трябва да видим какво наднича зад акцията в Париж. Пак казвам: никой не я желае, защото това е най-страшното нещо. Но нека се върнем назад и да видим двойните стандарти на западната цивилизация. Ами ето –

45 души бяха убити в Одеса. Хвърлени, изгорени живи, убити по най-брутален начин. Западът реагира ли?! Не!

Защо? Защото става въпрос за Русия!

Защо не реагираха, като бяха убити вулгарно и брутално, и то от сила, която също всички много добре знаят? Защото са наследници на Бандера и на Шухевич! А кои са те? Ами те са редови офицери от армията на Вермахта. И Шухевич, който също се издига заедно с Бандера, и двамата имали чин капитан в тази армия. Официално! И Шухевич е един от ръководителите на най-свирепия батальон - Нахтигал. А Нахтигал, колкото и да ви звучи странно, на немски означава „славейче”. И изведнъж техните наследници станаха знаме на цивилизация едва ли не!…

Украйна е правена като държава след Октомврийската революция, когато Ленин /и това е късогледството на цялата болшевишка революция/ постави на преден план не националните базови ценности, а класовите ценности. И ситуацията в Донбас – изпратиха десетки хиляди руснаци да подобряват социално-класовия, пролетарския състав на украинския народ. В резултат на това е и противоречието – как базовите ценности, национализмът, побеждават класовите ценности. Така че тук Западът по отношение на Русия демонстрира груб и вулгарен двоен стандарт. Това е проблемът.

Колкото и да е неприятно на тези, които държат активите и собствеността, се засяга интересът. Тоест, тук въпросът е геополитически, а не религиозен…

- Защо се получава така?

 

- Папа Йоан Павел II – интригантът, или папата-антикомунист, той до смъртта си воюваше с комунизма. В същото време какво стана – заряза църквата, тя започна да отглежда вулгарни егоисти, разрушители с цинично отношение на пазарни груби интереси. Но на папата цялото му внимание беше в това как да събори комунизма.

Искам да ви кажа, че той много добре знаеше, че българите нямаха нищо общо с атентата срещу него. Аз съм бил свидетел, лично съм присъствал през `87 година, когато иконата на италианската политика Джулио Андреоти каза в прав текст на Живков: „Г-н Живков, аз съм разговарял два пъти с папата и той ми каза, че българите нямат нищо общо с атентата“.

Живков скокна, едва не се разплака и започна да вика: „Добре, ние сме славяни, папата е славянин, защо не го каже публично?! Минаха 6-7 години от атентата! Ние търпим загуби по границите на Европа, всички се гаврят с нас, гледат ни брутално като престъпници! Защо не го каже?!“. И Андреоти вика: „Като се върна в Италия, ще го помоля...“.

Нищо подобно!

Чак 2000 година Йоан Павел II измърмори нещо най-неубедително. В това време на див антикомунизъм той настрои католическия свят срещу нас! Ето ви двоен стандарт! И в същото време ислямът тръгна и си навлезе в Европа! А Йан Павел II се занимаваше да се бори със СССР и комунизма, докато в същото време милиони ислямисти навлизаха точно в католическите страни – Франция, Италия, Испания, Германия… Но папата-поляк си имаше друга цел…

- Каква?

 

- Да разруши СССР и комунистическата система. И неговата позиция съвпадна с действията на политико-криминалната банда на Горбачов, която завзе Кремъл. Ислямът си навлезе, а той не обръщаше внимание, защото имаше да решава други задачи – антикомунистически. А църквата лека-полека започна да се разрушава. Ислямът всеки Божи ден набира все повече привърженици, защото създава чувство за солидарност, за общност, за справедливост… В същото време вижте християнството какви уродливи форми на разделение създаде – на бедни и на богати.

Така че църквата се руши под ударите на тази общосоциална организация. Едва сега настоящият папа започва да говори за бедните и за богатите, за нещастието, за мъченичеството, за самоубийците и т. н. За милионите хора, които всъщност са тези, които раждат напрежението и тероризма. Гео Милев в своето велико произведение „Септември“ казва нещо, което е абсолютно валидно за всички времена: “В полунощ в мъртва утроба се ражда вековната злоба на роба, въздигнал своя пурпурен гняв величав”.

Това ражда тероризмът – вековната злоба на роба, която той я поставя в положение да бъде затиснат от планина от мъка. Вижте безработицата, вземете нашата България какво озлобление настава. Хората загубиха работа, лекар, училище, всичко загубиха…

- Как се роди всъщност тази радикална ислямизация? Как се появи - като стечение на обстоятелствата и процесите или предначертано?

 

- Радикалната ислямизация се ражда като един компенсаторен механизъм. Вижте какво стана в Ирак! Ами там нали обявиха, че има ядрено оръжие за масово унищожение. Влязоха и избиха толкова народ, стотици хиляди, обесиха и президента… И накрая казаха: „А, ама то па нямало такива оръжия!“... Сега американската сенатска комисия излезе с опровержение и на второто обвинение – че Саддам поддържал „Ал-Кайда“.

И какво се оказа толкова години след това? Ами че Саддам Хюсеин и Ирак не са имали нищо общо с „Ал-Кайда“. Добре де, ама някой отиде ли на съд, някой тръгна ли да отговаря за това нещо!? Правиш концлагери, изтезания и т.н. Ами тези хора нямат какво да губят.

Аз например съм ходил в Афганистан по време на войната, когато СССР беше навлязъл там. Ами те гледат на това като на нашествие на чужда цивилизация и оттук започва да се ражда тяхната „вековна злоба“. Така че, ако искаме да направим нещо добро, ние трябва да сложим в едно пространство, в една координатна система християнството, исляма и будизма. Тоест, да създадем единно равноправно библейско пространство.

- И тогава според вас тероризмът ще бъде спрян?!

 

- Да, ще бъде неутрализиран. Защото сега ислямът се обръща в оръжие – за едните да разделят, а за другите да си отмъщават и т.н. Радикалните ислямисти знаете ли как разсъждават? Колкото и да ви е чудно, аз съм разговарял с ислямисти в Афганистан. Беше някъде през 86 – 87 година, на около 50 километра от базата „Баграм“, когато там се стреляше с всичка сила и

американци обучаваха и въоръжаваха ‚Ал-Кайда“

а после много от тези сериозни групи се вляха в радикални групировки. И какво ми казаха: „Вие, християните, си плащате данъците, а тези данъци отиват в бюджета. От този бюджет се създават танковете, самолетите, оръжието, с които вие убивате нашите майки, бащи, сестри и деца. Значи вие всички сте виновни, защото това са вашите пари, с които купуват бомбите. Няма невинни!“. Ето така разсъждават.

- Ясно е обаче, че нищо не може да оправдае терористичните актове!

 

- Разбира се! Всяко убийство и отнемане на човешкия живот е акт, който е насочен против всяка ценностна система – било ислям, било християнство и т. н. Но не можем ние да налагаме тази хегемония на християнството през Европа. Извинявам се, но стигнахме до уродливи размери!

Едни американски изследвания от миналата или по-миналата година сочат, че в света около 380 – 400 души имат активи, богатства, които се равняват на богатствата на половината човечество! Извинявам се, но такава система не може да издържи, защото капитализмът стига до своите граници на растеж и той повече няма накъде! И тука не е проблемът, че при капитализма има някакви лоши хора, които искат да обявят война.

Капитализмът е една много жизнена система. Тя, за разлика от нашата, плановата социалистическа икономика, ни изпреварва точно с това, че е разчетена на човешкия инстинкт, алчност, разрушаване – днес живееш, днес ставаш богат и т.н. За разлика от нас, които имахме конгрес – да изпълним указания… Дрън-дрън! Обаче капитализмът се сблъска с нещо, което още Маркс го казваше, а Ленин още по-добре го формулира – границите на растежа ги достигнахме, тъй като вече няма свободни територии и суровина, и тогава вече идва войната. Иначе капитализмът не може да бъде застигнат, ако той има свободни пазари, тоест - територии и суровини. И тъй като се изчерпват, започва точно това проклятие на войната…

Сега има нещо друго, на което трябва ясно да му дадем оценка, и това е Русия. На арабския свят и Африка проклятието им са нефтът и диамантите, а на Русия проклятието е Сибир! Всеки, кой ли не, ги нападна – та Наполеон, та Чърчил, та Хитлер… И сега наново. Въпросът тук е геополитически, а не че Путин е много лош. Проблемът е, че който владее Сибир, ще може да владее и векове цялата планетата. И сега стремежът е да се разбие руската държава, да се навлезе в структурата на капитала и на собствеността на компаниите, работещи в Сибир.

Между другото, отношението към Ходорковски се промени точно защото той влезе в тайни преговори със западните корпорации и разузнавателни централи, като обеща, че ако го подкрепят за президент, той ще осъществи едностранно ядрено разоръжаване на Русия и ще пусне западните корпорации в несметните находища на Сибир. Оттам на руската политическа класа започна да й сработва националният инстинкт. Западът и американците дадоха толкова милиарди, за да разбият СССР. И успяха. Направиха го дръзко и цинично. В резултат на което сега Путин върна Русия на една много по-сериозна сцена и й даде много по-страшно оръжие от комунистическата идеология – националистическите базови ценности. Или по-точно: Бог, Цар, Отечество. И в момента

Русия е готова да стигне и до края, до война, защото няма как да отстъпи

- Значи искате да кажете, че борбата на Щатите е за Сибир?

 

- Тя е геополитическа борба – да се разпадне Русия, да й се вземат пазарите и суровините. И както виждате, това е блестящ ход на американската външна политика - направиха една бомба, която стои между Русия и Западна Европа. И това е, за да не може Западът да ползва суровините на Русия, а Русия да не може да ползва технологиите и парите на Европа. По средата направиха една военна зона, милитаризирана бомба – Украйна, която раздели двамата противници. Защото Европа и Русия са еднакво противници на САЩ, които пък искат да заемат позицията на лидер в света.

- България къде е в цялата схема?

 

- Може да се каже, че в исторически план можем да се сравним с националната катастрофа през 20 и век. Когато на 15 юни 1913 година Фердинанд обяви война и буквално воювахме с целия икономически и човешки военно-технически персонал на Гърция, Турция, Сърбия, Черна гора, Румъния… Загубихме територии, загубихме и 200 000 души. Водихме две войни по един непонятен начин, който всъщност беше мотивиран с парите на германската държава. И двете ни доведоха до национална катастрофа заради користни цели.

И сега ние в момента геополитически, в името на користни интереси на една група, пак тръгваме, за трети път, на война срещу Русия. А на Балканите има два фактора, които не могат да бъдат заобиколени – Турция и Русия. Сега, аз се сещам, все пак съм бил свидетел навремето като скромен служител, че когато казах на Тодор Живков да арестуваме Петър Младенов, Андрей Луканов, Чудомир Александров, Димитър Станишев – все от кликата на Горбачов, защото имахме вече достатъчно доказателства за користните им и егоистични мераци и взаимовръзки, той ми каза следното: „Как да ги арестуваме?! Ти можеш да говориш така, защото не отговаряш за нищо. Но аз не мога да постъпвам така, когато зад мен стои народ!“.

Добре, викам, ще отида в следственото, ще взема една група главорези, ще ги качим тия всичките на една гемия и ще ги изхвърлим оттатък Черно море – на съветския бряг. А Живков: „Не можеш така, това означава, че се руши Съветският съюз, това са нашите пазари! И аз не мога заради моите лични интереси да направя България курбан“.

Но ето точно същото стана – тези хора, за да са на власт, защото нашият български народ е един народ, който е страхлив и търпи техните егоистични интереси, тези същите хора направиха България курбан. Лишихме се от газ, лишихме се от нефт, лишихме се от ядрени мощности. Та ние по енергомощности бяхме шести в света на глава от населението! Всичко това го загубихме!

В същото време Турция взе нефта от Азербайджан и Русия, взе газта и три ядрени централи. А нас ни избутаха в периферията. Ако ги имахме тръбите за газа, това щеше да бъде гаранция за нашата национална сигурност. И Европа, и Русия щяха да ни пазят. Една въздушна пушка нямаше да може да пукне в България, ако минаваха тръбите и ядрената централа.


По Агенция БЛИЦ / в-к Шоу

Коментари
2015-01-28 15:20:59 От: богослов

И леви, и десни - да четат и да се поучат, как се прави анализ на съвременния свят. Макар и от марксическа гледна точка, но ако се избяга от това внушение, анализът си пак си заслужава.

2015-01-29 10:33:36 От: точен анализ!

Личи си че човека не е нито червен нито син аутист бетонджия.

2015-01-29 11:50:06 От: ицо

"За да съсипе комунизма, папа Йоан Павел II допусна радикалния ислям в Европа"
От трън, та на глог...

2015-01-30 03:51:49 От: Атанас Панчев

Мойте поздравления за Костадин Чакъров. Анализа му е много правилен. Бих посъветвал политиците да се замислят върху думите на Настрадамус. Бъдещето на света е в съюза между Дракона и Мечката. Аз бих добавил бъдещето е на БРИКС. Който не знае какво е това да пита Гугъл.

2015-02-05 13:35:51 От: Томов

Г-н Панчев, всяка страна от БРИКС има с какво да се похвали, но тази неофициална общност има няколко сериозни недостатъци според мен-териториална разпокъсаност, интелектуални различия, силно изразена етническа разнородност, смесица от религии-(православие, будизъм, католицизъм), нееднакво законодателство и мн. други...

2015-02-05 18:51:36 От:

Анализа му е пълен фалш.Комунизма не е съсипан от папата а предаден от продажническата руска вербувана агентура начело с андропов .Чакъров е на ясно с консенсуса на Москва и Вашингтон за новия световен ред.И затова пише постоянно куп лъжи.

2015-02-06 01:41:08 От: Атанас Панчев

Господин Томов. Брикс е икономически съюз който се бори срещу хегемонията на САЩ долара и еднополюсния свят. Прочетете статията Германия в Брикс големия страх на Сащ. Този икономически съюз не налага условия като Европейския и затова е актуален. В момента се водят преговори за създаването на ново Г-7. В което ще влязат Китай вече като първа икономическа сила от шест месеца насам. Русия. Индия Бразилия която в момента е пета иконом. Сила в света Индонезия четвъртата по население страна в света Мексико и Турция. Проекта е готов. Това Г-7. Има икон. Потенциял с пет трилиона евро повече от старото в което влизат САЩ. Великобритания. Германия. Япония. Франция. Италия. И Канада. Истината че там всички козируват на чичо Сам. А в БРИКС. Всеки е лидер и решенията се ...прочети целия

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот