Кои са Другата България?

 (2 коментара)


Кои са Другата България?

Това питат от емигрантския ни сайт в Северна Америка drugatabulgaria.bg и представят накратко веруюто си с добавена под линк* петиция във връзка с предстоящите избори в България – П.П. Ето кои са Другата България:

Това сме всички ние, събрали опит от развитите демократични държави. Имащи решимостта и енергията, амбицията и уменията да променим страната ни към по-добро. С присъединяването на България към Европейския съюз назря моментът да се включим в управлението на нашата Родина.

 

В желанието си да живеем достойно в България, сме готови да положим всички усилия и чрез участието си в управлението на страната, да я превърнем в “земен рай”.

 

Реален начин за постигането на тези цели е чрез парламентарно присъствие на директно избрани от нас кандидати и упражняването на конституционното ни равно право да избираме при еднакви условия.

 

Всеки българин, живеещ извън пределите на България, осъзнава, че в страната реално не съществува институция, която да представлява и защитава правата му. Българските емигранти по света не само не избират свои конкретни представители в парламента, но също така не са им предоставени условията да участват наравно в парламентарните избори, да упражнят своето право на глас.

 

Всички ние, колкото и обезверени, незаинтересовани, някои дори безразлични към самите избори, знаем, че България е нашата родина, и имаме конституционното право да избираме и бъдем избирани.

 

Да имаме представители, към които да се обръщаме и които да носят политическа отговорност пред нас. На практика сме лишени от свой „глас и щит” в законодателния ни орган. Лишени сме от политическия и парламентарен инструмент за противодействие срещу административния произвол и безхаберие.

 

Ние вярваме, че с предоставяне на необходимите условия, а именно - въвеждането на електронно гласуване, ще се провокира по-висока избирателна активност. Ще се улесни достъпа на физически неспособни хора. Ще се демократизира вота, давайки равни възможности на всички гласоподаватели.

 

Всяко начало винаги е трудно, но...

 

Подписвайки настоящата петиция за парламентарно присъствие, поставяме НАЧАЛОТО...

 

------

 

* БЪЛГАРИ” не публикува предизборни документи, поради което линкът не е прикачен тук – б.р.

Коментари
2009-02-25 02:25:12 От: edna bylgarka

zad towa "nie" ne widjah imena. No si naprawih truda i gi otkrih... Caristkata Lu4ija sterrajh - kakwa bylgarka!(izwestna oshte kato damata s shapkata) i nejnijat sin (?!) Bozhidar Tomalevski, kogogo navremeto pak caristite za malko da naprawjat predsedatel na Agencijata za bylgarite w 4uzhbina i oshte njakolko syshto taka othwyrleni ot wsjakyde maj se opitwat da ni spretnat nowo izdanie na "Bylgarskija welikden"... Njama da stane, gospoda, toja film sme gledali. Stoj te si tam, nie bez was shte se oprawim!

2009-04-06 11:37:36 От: една друга българка

Като се пишеш българка, пиши на български поне. Ние от 20 години все се оправяме...

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот