Кои са „Бултюрк“ и какво се договорят с тях от ГЕРБ?

Автор: редакционен анализ


Кои са „Бултюрк“ и какво се договорят с тях от ГЕРБ?

Предизборната надпревара започна и както на всички избори, в които ГЕРБ са участвали до сега, отново се тръгва към горещо съперничество между тях и ДПС ...

По време на кампанията си за последните парламентарни избори ГЕРБ спечели, но нямаше достатъчно мнозинство, за да създаде кабинет. И, ето го, пръкна се „политическия Франкенщайн” - сглобен от ДПС, БСП и АТАКА.

За да качи избиратели от Южна България на собствената си шейна ГЕРБ ремонтира десетки джамии с пари от държавната субсидия, която идва от джоба на данъкоплатците, а лидера на партията Бойко Борисов и заместника му, подсъдимия Цветан Цветанов, проведоха няколко срещи с главния мюфтия, който се счита за назначен с помощта на Борисов и партията му.

И отново се отпуши съперничеството между традиционния избор на мюсюлманите и турците у нас - ДПС, и ГЕРБ, които отдавна атакуват традиционните крепости на избирателите от друг етнос.

По покана на Цвета Караянчева от ГЕРБ, народен представител от Кърджали през 2012г., в София пристигна 30-членна делегация на скандалната турска организация „Булгартюрк“. Тази организация, през 2010г. , настояваше за смяна на българските наименования на някои наши градове с турски.  Тогава „Бултюрк”разпространи провокативна анкета, с 44  въпроси, касаещи етническия модел на България и националната и сигурност до 8 000 мюсюлмани, живеещи в няколко български града със смесено население.

Организацията, оглавявана от ислямиста Рафет Улутюрк открито изказва аспирациите си за възраждане на Османската империя. Стигна се дотам, че Цвета Караянчева посети няколко пъти Турция, а се знае, че югоизточните съседи са основните външни поддръжници на Бойко Борисов и неговата партия, като самия новоизбран турски президент  Реджеп Ердоган заяви подкрепата си.

Не е ясно какво са договаряли, но със сигурност е имало разговори по въпроса как точно ще се изрази турската подкрепа за ГЕРБ, като вероятно става дума за осигуряване на „изборни туристи“. През 2012г. след срещата с ислямистката организация „Булгартюрк“, Цвета Караянчева заяви, че „ГЕРБ вече работи директно с Турция, а не с ДПС“.

В скандалната анкета, от  страна на „Булгартюрк“ задават въпроси (преведени неграмотно на български език) от рода на това дали сте съгласни със задължителното изучаване на турски език в училищата, създаването на преса, радио и медии само на турски, дали назначаването на мюфтиите трябвало да бъде с одобрението на Истанбул, както е било в миналото, желаете ли да бъдат върнати старите турски имена на градове и местности в България и т. н.

Отдавна се знае че ГЕРБ не се скъпи, там работят под пара в това направление и са проводника на интересите на „бъдещия стълб на Балканите“ (според американските доклади) – Турция, у нас.

За това не са изненадващи изказванията на Цветан Цветанов, че на Шипка „българските революционери са се били срещу представителите на турската власт в България“ и че гордо се снима до турския флаг в открита с държавни пари джамия в Жълт бряг, в която той разбира се не пропусна да се събуе.

По  www.alterinformation.wordpress. com

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот