Кмет пуска безплатен градски транспорт

Автор: в-к "Стандарт


Кмет пуска безплатен градски транспорт Кметът Паунов на предизборен плакат. Снимка: Интернет

Без билет в Кюстендил от юни

 Кметът на Кюстендил Петър Паунов пуска безплатни автобуси, според в-к „Стандарт”. Рейсовете, които ще се движат по градските линии, ще возят без пари, обяви градоначалникът. Разходите по поддръжката им, за горива и за заплати на шофьорите ще струват на общината между 120 - 150 000 лева. Ще бъдат закупени няколко автобуса. Колите ще бъдат втора употреба, но здрави, топли, чисти и отговарящи на стандартите.

Новата транспортна схема ще заработи от юни. Разписанието на безплатния превоз ще бъде съобразено с работното време на фирмите и предприятията и ще е най-засилено в пиковите часове, когато гражданите отиват и се връщат от работа.

Досега проблемите на извозването са решаваха палиативно и с маршрутки. Има обаче улици и райони, през които не преминават и хората, особено възрастните, трудно могат да стигнат от домовете си до болницата например.

Безплатният градски транспорт ще улесни придвижването на възрастните и болни хора в рамките на града и ще им спести средства за таксита. С въвеждането на новата транспортна схема ще бъде разтоварен трафикът в града и решен хаосът в паркирането, каза местният управник.

Бел. ред. Да е популизъм - ей тъй, недомислени слова, казани между другото – не ни се вижда много вероятно. Петър Паунов бе съперник на Мартин Димитров за шефското място в СДС и знае цената на думите. За какво иде реч, тепърва ще се нищи. Но в Кюстендил – „единний, светлий комунизъм”, поне в градския транспорт, май дойде, според позоваване на кметските думи. Пък и „Стандарт” не е случаен вестник. Да не излезе: „… ти ли грешно ме разбра, Господи, или аз грешно ти хортувах ”. И после – ни чул, ни видял. С.М.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот