Караманлис заповяда на всички министерства да дадат помощи за бедните

Автор: В. „Вима”/БТА


Караманлис заповяда на всички министерства да дадат помощи за бедните

Притиснат от социално напрежение и протести гръцкият премиер Костас Караманлис е дал указания на всяко министерство да задели помощи за социално слабите.

Премиерът цели да възвърне спадналия имидж на своя кабинет и при удобен момент да прибегне до предсрочни избори, пише в. "Вима".

 

Според изданието планът се прилагал под "зоркото око" на приближения до премиера министър на околната среда Георгиос Суфляс и на заръките вече откликнали доста министерства - на икономиката, на отбраната, на заетостта, на вътрешните работи, аграрното и на търговския флот.

 

Караманлис поискал от всички министерства да имат готовност до края на февруари да се преборят с проблемите в държавната администрация.

 

Цитирани от в. "Вима" сътрудници на Караманлис казали, че премиерът щял да изчака решенията на Европейската комисия за гръцката икономика, които ще бъдат обявени на 18 февруари, както и социологическите сондажи до тогава и чак след това щял да се произнесе окончателно във връзка с евентуални предсрочни избори.

 

Миналата седмица Еврокомисията обяви неблагоприятни прогнозни оценки за икономиката на Гърция за 2009-2010 г., от които стана видно, че Брюксел може да постави Гърция под лупа, тъй като основните й макроикономически показатели  (бюджетен дефицит, икономически растеж и публичен дълг) са извън установените норми,

 

В. "Вима" пише, че резултатите от тайни социологически изследвания, с които разполагал премиерът, показвали, че въпреки преднината на социалистите от ПАСОК, популярността и доверието към премиера все още били високи.

 

Проучване на Метрон Аналисис за в. "Имерисия" наскоро показа, че  ПАСОК изпреварва Нова демокрация с 4,5 пункта, но въпреки това лидерът на консерваторите и министър-председател Костас Караманлис продължава да се сочи от анкетираните като най-подходящ за премиерския пост.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот