Каракачанов: Трябва да сме активни на Балканите, не да ходим след събитията


Каракачанов: Трябва да сме активни на Балканите, не да ходим след събитията

На Русия й се иска да си върне влиянието в региона, смята лидерът на ВМРО

България трябва да е активна на Балканите, а не да ходи след събитията. Така лидерът на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира по bTV политическата криза в Македония и изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че България и Албания искат да си поделят Македония.

Относно протестите и контрапротестите в съседната държава Каракачанов напомни, че и управляващата, и опозиционната партия са участвали във властта и са еталон за корупция. Проблем според него е и фактът, че и двата митинга се опитват да създадат нова национална идентичност на македонците.

"Преди 20 години те бяха разделени на българи и югомакедонци. Сега се делят на българи, на славомакедонци и на антични македонци. Правителството на Груевски успя да дораздели обществото", каза депутатът от ПФ.

Лидерът на ВМРО каза още, че репресиите над македонците продължават и в „уж демократична” Македония, а България трябва да е активна и да им помага.

България е забравила македонците. Политикът припомни, че преди година е било въведено изискване македонците да доказват с документ произхода си. „Откъде да го извадят – от македонското МВР, край с тях”, коментира Каракачанов.

Във връзка с изказването на Лавров той припомни с исторически факти, че именно Русия винаги се е опитвала да раздели Македония. Този ход е заявка Русия да се върне на Балканите и да възстанови влиянието си, смята депутатът.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот