Каракачанов: Чужди посолства и евробюрократи ни попариха


Каракачанов: Чужди посолства и евробюрократи ни попариха

ГЕРБ козирува пред някои чужди дипломати в София и така сринаха евентуален наш мандат...

„Няколко посолства в София и една камара евробюрократи от Брюксел са се ангажирали да влияят върху ГЕРБ, за да не бъде даден мандатът на нас”, каза съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод съставянето на евентуално ново правителство в рамките на този парламент.

„Това означава, че някой се притеснява от нашето присъствие“, заяви Каракачанов и посочи, че ще се притесняват повече след изборите.

„Това е обидно за държавата. Когато една държава се управлява от няколко посолства в София и от едни хора в Брюксел, които не носят никаква отговорност за бъдещето и съдбата на българските граждани, е обидно, за тези които се съобразяват“.

Той добави, че не навежда глава нито пред Брюксел, нито пред Вашингтон, нито пред Москва.

Приписка на "Българи": Цялата миналата седмица се спекулираше с това какъв ще бъде изборът на президента Росен Плевнелиев за връчване на третия мандат на политическа сила в 43-то Народно събрание.

Според конституцията третият мандат не е обвързан с разпределението на силите в парламента, което означаваше, че мандат могат да получат както патриотите, така и реформаторите.

Едва в петък Плевнелиев намекна, че изборът му ще падне върху Реформаторския блок. ГЕРБ и БСП вече върнаха мандата.

Първоначално лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка заяви, че "имаме да връщаме подкрепа на патриотите",  тоест най-голямата парламентарна сила би могла да участва в ново мнозинство.

Ден по-късно обаче стана ясно, че ПГ на ГЕРБ отказва да подкрепи правителство с мандат на ПФ.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот