Каракачанов: „Знамето на българските турци“ е провокация


Каракачанов: „Знамето на българските турци“ е провокация

Търговска фирма „Вayrak sepeti“ предлага "флаг на българските турци", чиято цена е 21,60 турски лири...

Предлаганото „знаме на българските турци“ е провокация, Министерство на външните работи и правителството трябва да реагират.

Това заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод предлаган от турска търговска фирма „Вayrak sepeti“ флаг на българските турци, чиято цена е 21,60 турски лири.(вижте тук >>>)

Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци. Това е просто част от турската външна политика, категоричен е Каракачанов.

Лидерът на ВМРО припомня, че т. нар. проект за „знаме на българските турци“ е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 г. беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър.

Бързо се прави аналогията каква е целта на занятието. Тя е – сега ще подготвим едно знаме, някои турци в България могат да почнат да си го слагат по магазините и къщите. След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане това, което и със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем, посочва Каракачанов.

По думите му този случай е сериозен и не може да бъде подминаван.

Призовавам новият външен министър в служебното правителство да извика турския посланик за обяснение, за да стане ясно, че България не приема и ще противодейства на подобни провокации, вината за които са изцяло от турска страна, допълва Каракачанов.

Най-важно е българското външно министерство и българското правителство да реагират, завършва коментара си лидерът на ВМРО.

По сайта на ВМРО - vmro.bg

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот