Как работи гръцката кредитна система

 (1 коментар)


Как работи гръцката кредитна система

Никой нищо не е произвел. Никой нищо не е спечелил. Но пък цялото село се е издължило...

 

Ленив ден в едно малко гръцко село. Дъждът се сипе като из ведро, улиците са опустели. Времената са трудни, хората са затегнали коланите, всеки е задлъжнял на някого, всеки живее на кредит.

 

Точно в този ден един богат германски турист решава да се отбие в селото, паркира автомобила си пред скромния местен хотел и влиза вътре.

 

Слага банкнота от 100 евро на рецепцията и казва на собственика, че първо иска да погледне стаите и тогава ще реши дали да наеме някоя за през нощта.

 

Хотелиерът му дава няколко ключа и в момента, когато чужденецът се качва на горния етаж, той тутакси грабва банкнотата от 100 евро и тича до близката месарница, за да плати дълга си на месяря.

 

Месарят взима банкнотата от хотелиера и хуква надолу по улицата, за да се разплати с фермера, от когото купува прасета.

 

Фермерът взима банкнотата от 100 евро и бързо отпрашва да си плати сметката за храна и гориво към фермерския доставчик.
Фермерският доставчик взима банкнотата от 100 евро, която му е дал фермерът и тича да си плати дълга за вино и узо в местната таверна.

 

Кръчмарят приема банкнотата от 100 евро и мълчаливо я приплъвза към местната проститутка, която в този момент отпива от питието си на бара, и която, заради кризата влизала в положение на клиентите си и също предлагала услуги на кредит.

 

Проститутката взима банкнотата от 100 евро и забързва към скромния местен хотел, за да си плати за стаята, която ползва.

 

Собственикът на хотела приема банкнотата и я поставя на мястото, на което е била до преди малко, така че богатият чужденец да не заподозре нищо.

 

В този момент туристът слиза обратно до рецепцията, посяга към банкнотата от 100 евро, като обяснява, че стаите не задоволяват вкуса му, прибира си парите в джоба, качва се в колата си и напуска селото.

 

Никой нищо не е произвел.

 

Никой нищо не е спечелил.

 

Но пък сега вече цялото село се е издължило и гледа на бъдещето с много повече оптимизъм.

 

Ето как, господа, работи гръцката система за изплащане на дългове.
 

По сайта Кафенце - kafence.com

 

 

Коментари
2012-04-18 20:53:41 От: Аборигенчо

А така работим ние в България: "С фалшива банкнота от 100 евро непознат мъж успя да ужили бензиностанция на "Лукойл", намираща се в Ахелой. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. За измамата се разбрало на 21 февруари..."

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот