Как би изглеждала Европа по модела за Сирия


Как би изглеждала Европа по модела за Сирия

Въображаема етническа карта е хит в интернет, от днешните 38 държави биха останали 17...

В отговор на дискусиите за разделяне на Сирия и Близкия Изток по етнически принцип западни експерти съставили карта на Европа, сякаш деленето станало някога в Стария свят. Съобщението е на eadaily, цитирани от "Блиц".

По версията на старшия политически анализатор в американския Двупартиен политически център Никълъс Данфорт, териториите на ЕС, Швейцария, Балканите, Скандинавия и бившите съветски републики в европейската част на Евразия от 38 страни биха се превърнали в 17 държави.

Испания, Португалия, част от Франция и Италия биха образували Обединено римско кралство.

Северна Франция и Белгия биха образували Нова Галия. Германия ще погълне част от Полша, Холандия, Австрия и Швейцария.

Скандинавските страни ще станат едно цяло. Границите си ще запазят унгарци, румънци, албанци и гърци.

Чехия, Словакия и част от Полша биха образували Източна Славия, а бившите югославски републики и България ще се наричат гордо Южна Славия.

Русия би спечелила най-много, защото ще погълне Беларус и Украйна, но на северозапад ще граничи с Литволатвия.

Великобритания също си отива: Към Англия би останала присъединена само част от Шотландия. Независимата Келтска лига ще обединява цялата Ирландия, Уелс, Шотландия и дори късче от Северна Франция.

Никълъс Данфорт обяснил, че само леко е коригирал етнографска карта от ХІХ век. Във форумите последвала дискусия, че такова етническо разделяне на континента може да доведе само до войни.

Данфорт дал в Twitter дал допълнителен коментар защо е направена картата: „Ако е сериозно, то е удивително, как мнозина от нас разбират ужаса от тази идея (етническо разделяне) да я показваш като пример за Европа вместо Близкия Изток.”

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот