Излезе бр. 52 на в. „За Буквите - О писменехь“


Излезе бр. 52 на в. „За Буквите - О писменехь“

Излезе от печат 52-ят брой на луксозното издание „За Буквите – О писменехь“, посветен на 1-ви ноември – Деня на народните будители...

През годините Кирило-Методиевският вестник се утвърди като единственото по рода си научно-публицистично илюстровано издание, съдържащо статии по задълбочени изследователски въпроси и актуални теми, свързани с културния и обществен живот в страната и чужбина.

Различен от другите издания на пазара – „За Буквите...“ не съдържа традиционните ежедневни новини, свързани с битието на българина, а отразява духовния живот на българския народ и неговия образователен, научен, културен и просветен напредък.

Сред основните акценти в настоящия брой са размислите и съжденията на държавници, видни личности, културни и просветни деятели от България и чужбина, свързани чрез делата и словото си с духовното израстване на българския народ.

Направен е прочит на значими събития от миналото, върху които се е градила духовността на българския народ, каквито са създаването и узаконяването на българското читалище и българската Екзархия.

В настоящия брой могат да бъдат прочетени и видени още текстове и илюстрации, отразяващи развитието на българските буквари в продължение на два века, през призмата на промените, които са настъпили в изображението и текстовете, почерците на съставителите и художниците и т.н.

Основното предназначение на феноменалното издание „За Буквите – О, писменехь“ е да отразява и популяризира българщината у нас и по света, и да съхранява чрез печатното слово културата, традициите и ценностите на българския народ.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот