Изгонихме координатор на турска фондация у нас

Автор: Редакционна


Изгонихме координатор на турска фондация у нас

България екстрадира главния координатор на турската фондация „Дианет” в страната Адем Йеринде, съобщи електронния сайт БГДнес

След като бил разпитан от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Йеринде бил екстрадиран с мотива, че представлява опасност за националната сигурност на страната.

Йеринде, който изпълняваше и длъжността заместник ректор на Висшия ислямски институт в София, бе отговорен и за назначенията и финансиранията на трите средни мюсюлмански духовни училища в страната.

„Не ми казаха защо съм екстрадиран”, направи изявление Йеринде пред турските медии.

Миналата седмица стана ясно, че в едно от училищата в Момчилград заместник-директорът настоявал момичетата задължително да покриват косите си със забрадки.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бел. ред. Каквото повикало, такова се и обадило. Вероятно г-н Йеринде има своите „приноси” в разпространяването на ислямски фундаментални идеи в страната и ключовата му длъжност е помагала за това. Интересно ще бъде да се огласи за медиите, откъде са пристигали финансиранията и кои са главните спонсори. А това ще стане в скоро време, убедени сме. Висш духовен служител не се екстрадира току-така. Ще проследим и в бъдеще случилото се. 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот