Искат доживотна присъда за убиеца на Стоян


Искат доживотна присъда за убиеца на Стоян Снимка: actualno.com

Над 1500 жители на Сливен участваха в траурното шествие в памет на убития в Студентски град Стоян Балтов, съобщава изданието Dnes.bg

 

 

Колоната начело с близките му, ученици, учители и много граждани се проточи по главната улица със свещи, венци, цветя и плакати и под звуците на траурната камбана на катедралния храм „Свети Димитър" прерасна в импровизиран митинг на площад „Хаджи Димитър", където множеството падна на колене на деветия ден от смъртта на 20-годишния Стоян.

 

„Всички нападатели трябва да бъдат съдени. Трупът на сина ми беше целият гримиран, за да не се виждат раните от жестокия побой. И ако нашето правосъдие и следствие потулят случая, ще отида до Страсбург, но няма да оставя нещата така", заяви пред множеството майката на Стоян и добави, че се радва, че градът на Чинтулов се събужда.

 

"Не 60, по-добре е петима полицаи да има в Студентски град, но да си вършат работата", смята майката на убитото момче.

 

Доживотна присъда за убийците поискаха близки, приятели и съученици, съобщи Дарик радио.

 

На площад „Хаджи Димитър" прозвучаха призиви и за смъртно наказание. Съпричастност към мъката на опечалените показа и бащата на убития в Сливен таксиметров шофьор Живко Проданов, и родителите на 18-годишния Светлан от варненското село Тръстиково, заклан пред дома му. Майката на това момче - Румяна Стоянова - също поиска смъртна присъда за убиеца на сина си.

 

Бяха прочетени и декларации, в които ученици и учители призовават президента да стане гарант за сигурността на младите хора и законите да бъдат писани така, че да се търси отговорност и на родителите, възпитали убийци.

 

Настоява се и за мерки за подобряване на климата в Студентски град. На плакатите имаше и призиви към просветния министър Даниел Вълчев да помисли адекватно за сигурността на младежите.

 

"Стоян беше чудесно дете и непрекъснато се шегуваше, беше добър футболист, учеше се добре, той бе приет да следва във Варна, Пловдив и София на първо желание, но предпочете столицата.

 

Не разговаряше с простаци, но за съжаление смъртта му причиниха хора от техните редици. Убиха го деца на неговата възраст и не знам каква майка ги е раждала. Как един не ги спря? И шестимата са 100 процента убийци и всички трябва да бъдат съдени" - такова е мнението на неутешимата майка на Стоян.

 

Dnes.bg припомня, че вчера над 1000 студенти от всички университети в София се включиха в траурното шествие в памет на убития 20-годишен студент по фармация Стоян Балтов.

 

Походът започна пред спортната зала "Христо Ботев", където в продължение на половин час се събираха младежи, носейки цветя и портрети на Стоян.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот