Има ли мераклии да воюват?


Има ли мераклии да воюват?

Американският държавен секретар Джон Кери на среща на Арктическия съюз поиска да продължи натиска над Русия, предаде Ройтерс. Ставало дума за икономически санкции.

САЩ няма да спрат да притискат Русия не само с икономически санкции, готови са и война да й организират, но Европа да търпи последиците както от санкциите, така и от евентуални военни действия. Антиевропейската политика на Вашингтон в Украйна е очевидна, намеренията за задълбочаването й също.

Има ли мераклии в Европа за продължаване и задълбочаване на конфронтацията с Русия – това е въпросът. Има, разбира се, но те са пренебрежимо малко. Да вкарат голям военен контингент за преки бойни действия в източните украински области е изключено, защото да дават големи жертви за днешните европейци е немислимо.

В Европа върлува икономическа криза и в такъв момент да се изхарчат милиарди евро в полза на фашизоидния режим в Киев за подпомагане на войната му срещу народа в тази страна е абсурд. Без поне едно от тези две условия обаче режимът скоро ще се срути и към бежанците след „арабските пролети“ на запад ще тръгнат и тези от „украинския майдан“.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот