И МВР, и БПЦ са в окаяно състояние


И МВР, и БПЦ са в окаяно състояние Снимка : Интернет

Акция на "Атака" опорочи встъпването в длъжност на новите посланици на САЩ и Русия у нас Нанси Макълдауни и Юрий Исаков, научаваме от „Сега". Двамата дошли един след друг при президента Георги Първанов, за да връчат акредитивните си писма. Десетина минути след като Макълдауни влязла в сградата на "Дондуков" 2, от разположения наблизо протестен лагер на "Атака" се включили високоговорители. Те огласиха площада и околността със стари речи на лидера Волен Сидеров. Служителите на реда не успяха да убедят неколцината националисти да спрат невъобразимия шум.

Мероприятието на "Атака" се явява "локален източник на шум", съобщиха от парламентарната комисия по околната среда в писмо до здравния министър Евгений Желев. Копия от него са пуснати до екоминистъра Джевдет Чакъров, колегата му от регионалното ведомство Асен Гагаузов и кмета Бойко Борисов. Шумът от мощните озвучителни устройства пряко влияе върху здравето на хората, които живеят, работят и преминават в близост до пл. "Княз Александър I", пишат депутатите. Те призовават отговорните институции да изпълнят задълженията си по измерването, оценката, управлението и контрола на шума в околната среда.


Стореното от атакистите си е чисто хулиганство. Какво друго е умишленото възпрепятстване на официална държавна церемония? Служителите на реда не са си изпълнили задълженията. Щом словесните убеждения не са били достатъчни, трябвало е да приложат и други разрешени от закона при такива случаи средства. Писмото на парламентарната комисия е глупотевина, щом не е изпратено само до кмета Борисов, който е резрешил престой на атакистите на такова място.

А тяхната цел беше ясна още от началото: създаване на локален източник на политически шум с оглед извличане на партийни дивиденти. В резултат за пореден път компрометират идеологията на модерния национализъм.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот