ГЕРБ се подигра с „реформаторите“


ГЕРБ се подигра с „реформаторите“

Цветан Цветанов и още 15 депутати от ГЕРБ внесоха проект за промени в Закона за съдебната власт. Очаква се те да бъдат обявени от Министерството на правосъдието, като по думите на м-р Христо Иванов, това трябва да стане след Великден, съобщава „Труд“

В същия брой цитират бодрия РБ-еец Радан Кънев: „Поздравявам Христо и му се възхищавам. Идеите му бяха атакувани от статуквото, а днес парламентарните групи се надпреварват да ги внесат първи като законопроект“. Внесли са свои идеи, не неговите, разбира се. За да се подиграят на „реформаторите“, да им покажат мястото в коневръза.

Премиерът пък подкрепи правосъдния министър Христо Иванов за реформата на нормативната рамка на съдебната власт. Няколко дни подред работихме заедно активно по проекта, казва, но предложението за него ще бъде на министерския съвет. Абе добро момче е този Христо, но на по-задни позиции да стои, предните са за ГЕРБ и премиера!

Връх на всичко е фактът, че точно осъденият на две инстанции Цветанов внася законопроекта и при това със забележката, че той включва тезите на прокуратурата и на ВСС. Членове на ВСС наскоро на  два пъти разкритикуваха правосъдния министър. Не хареса стратегията за съдебна реформа на Иванов  и главният прокурор Сотир Цацаров.

Къде е правосъдният министър  с мъдрите идеи, които статуквото било прегърнало? У лево! Да бе, Иванов - този напращял от достойнство човек, щеше мигом да хвърли оставката си на премиера, но протестър бледен е той и едва ли е способен на такъв ход.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот