Фотос от нощна София в Топ 20 на National Geographic


Фотос от нощна София в Топ 20 на National Geographic

Авторът Иван Димитров от Елин Пелин е любител фотограф, по професия механик-заварчик...

Снимка на фотографa любител Иван Димитров влезе в топ 20 на най-добрите снимки за 2016 г., подбрани от американското списание National Geographic. 

29-годишният автор е уловил от Копитото един невероятен миг на забулената в мъгла София.

За да направи перфектния кадър, Иван Димитров се качва ден и нощ на Витоша в продължение на 2 години, като му се налага да пътува по 50 км само в едната посока, защото живее в град Елин Пелин, споделя той пред Offnews.

"Мъглата или беше прекалено гъста и покриваше всичко, или едва се забелязваше, но когато направих снимката, тя беше най-подходящата и определено си струваше мръзненето на Витоша", разказва той.

Иван качва снимката в профила си в National Geographic, където жъне голям успех. Снимката е попадала няколко пъти в класации на световноизвестното списание. За първи път това се случва в последния ден на 2015 г., когато събира най-много потребителски гласове в Daily Dozen, допъла Vesti.bg.

През октомври 2016 г. кадърът му е избран за "Снимка на деня", а сега попада в класацията на 20-те най-добри снимки на годината. Младият мъж работи като механик-заварчик, обича фотографията от дете, но преди 3 години се сдобива с техника, която му позволява да осъществява творческите си търсения.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот