Европейските столици протестират срещу ислямистките центрове


Европейските столици протестират срещу ислямистките центрове Снимка: dnevnik.bg

Париж, Берлин и Рим се превърнаха в сцена на социални протести срещу строежа на джамии и мюсюлмански културни центрове, пише испанският вестник "А Бе Се". Това четем в изданието на в. Атака.

 

 

Париж, Берлин и Рим се превърнаха в сцена на социални протести срещу строежа на джамии и мюсюлмански културни центрове, пише испанският вестник "А Бе Се". След полемиката за носене на забрадки от мюсюлманките в университетите и институциите, дойде ред и на джамиите.

 

Гражданите на западните страни отговориха с мирни протести на строежа на джамии, които вече са хиляди. Търпимостта започва да изчезва, на фона на все по-голямата несигурност, в която западния свят живее, и поставя въпроса за сигурността - кой финансира строежа на религиозните храмове и дали това не са ислямистки организации? В министерството на вътрешните работи във Франция са регистрирани 200 нови проекта за строеж на джамии в Париж и столиците на провинциите. В германските градове Кьолн и Берлин в последните два месеца се проведоха няколко протеста срещу строежа на огромни джамии в центровете под надслов "За демокрация и човешки права, но без антисемитизъм и ислямизъм", съобщава още авторитетния вестник от Мадрид.

 

Последният случай на откриването на джамия, посрещната с недоверие от обществото бе в Източен Берлин в средата на октомври. Сградата е финансирана от ислямската общност "Ахмадия", която е вложила в проекта 1.6 млн. евро. Според собствените им твърдения членовете на тази общност, смятана от някои за мюсюлманска секта, в Берлин наброяват едва 200 души, а в цяла Германия са около 30 хил., повечето от пакистански произход. Осъществяването на проекта бе съпроводено от силно обществено недоволство. Стотици германски граждани протестираха миналата година заради опасенията си, че районът ще се "ислямизира". Срещу строежа са събрани 20 хил. подписа от жители на квартал Хайненсдорф. В него има малко мюсюлмани и нито един член на "Ахмадия".

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот