Евгени Кирилов: Езикът на омразата в македонските медии е неприемлив

Автор: П.Пъдев (1 коментар)


Евгени Кирилов: Езикът на омразата в македонските медии е неприемлив

Продължаващият език на омразата в македонските медии е неприемлив, твърди Евгени Кирилов, евродепутат от Партията на европейските социалисти (ПЕС), съобщиха от Европарламента (ЕП) за наши медии, вклъчително за "Българи".

При обсъждане в Комисията по външни отношения на ЕП Кирилов попита специалния представител на ЕС в Македония посланик Ерван Фуере какви мерки взима Европейската комисия за предотвратяване на продължаващата тенденция да се използва езикът на омразата във водещи македонски медии.

 

Кирилов определи като абсолютно неприемливи квалификации от македонските медии на висши представители на българските институции и на обикновените българи от рода на "черни български чудовища".

 

Българският евродепутат подчерта, че подкрепя процеса на пълната визова либерализация на Македония, благодарение на която македонските граждани ще имат възможност да пътуват свободно и да се уверят, че в България не живеят "черни чудовища".

 

 

П

осланик Фуере отбеляза, че този въпрос трябва да бъде решен по пътя на диалога и разбирателството.

----

*

Бугаринот секогаш си останува само црн Бугарин!!! Това е заглавие от македонския в. "Време" на статия от 26.12.2008 г. Буквално: "Българинът винаги ще си остане само чер Българин" - бел. П.П.

 

Коментари
2010-02-02 19:58:30 От: 3

tochno taka !
" Bugarinot stalno ke si ostane crn Bugarin " !

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот