ЕС - обречена конструкция

 (1 коментар)


ЕС - обречена конструкция

Експрезидентът на Чехия Вацлав Клаус остро критикува Евросъюза, "който отнемайки правомощията на националните държави и предавайки ги на бюрократите в Брюксел изпадна в безизходица. Не съм очаквал такова падение на полусуверенни държави като Чехия&qu

Евросъюзат наближава границата, след която ще последва неизбежният разпад. Стигна се дотук, защото силово бяха наложени като безалтернативни либерализмът в икономиката, културата и политическия живот. Бюрократите в Брюксел удържат властта си само чрез отнемане на правомощията на националните държави, но краят се вижда.

Днес Европа е най-големият геополитически регион на нестабилност. Същевременно се наблюдава тежка липса на политици, способни да излязат от досегашната управленска рутина и да предложат градивни отговори на лавината от предизвикателства. Вече със сила излиза въпросът, а какво ще възникне върху развалините на обречената конструкция ЕС.

През ХХ век редица фашистки и комунистически режими сравнително успешно се справиха с икономическата криза след Първата световна война. В Източна Европа вече открито се провеждат маршове на нацистки групировки, пропагандира се фашистка идеология. Същевременно все по-често за пример се сочи комунистически Китай.

Периодично  от политически трибуни се дочуват уверения за някакъв появил се икономически растеж, но истината е  друга – жизненото равнище пада навсякъде. Обаче  се увеличават очакванията и дори исканията за повече социална справедливост и само пълният контрол над медиите спасява властта на либералите. Бурята наближава.

Коментари
2015-04-02 23:27:55 От: Княз Войвода

Защо не може да се коментира този ваш пост??? - http://bolgari.net/sad09_09_1944g____godishnina_ot_dyrzhavniia_prevrat-e-527.html, за девети септември... сигурно знаете колко лъжи сте написали и не искате да ви разкритикуват... Позор!!!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот