Емел Етем пак ремонтира джамия с пари за бедствия


Емел Етем пак ремонтира джамия с пари за бедствия Снимка: tvoeto.info

Европейските столици протестират срещу ислямистките центрове, четем във в. Атака

 

 

20 005 лева извади Емел Етем, за да ремонтира покрива на джамията в Джебел. Сумата е по-голяма от парите, които получават 47 пострадали семейства от Брезник и село Слаковци, чийто домове бяха пометени от дъждове и градушка. Средствата са отпуснати с решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която е ръководена от министър Емел Етем. Не се посочва вследствие на какво бедствие е пострадал покривът на джамията. За сметка на това ураганът, който удари Брезник все още се помни от всички местни жители. На 9 август градушката унищожи напълно всички насаждения в района, бяха изпотрошени прозорците на къщите, стъклата и огледалата на колите, а ламарините им и досега напомнят за едрите ледени късове, който не се стопиха в продължение на 2 часа.

 

Припомняме, че преди месец Етем отпусна 18 000 лв. за реконструкция на покрива на джамията в смолянското село Могилица. Реакцията й беше с впечатляваща бързина и само месец след проливните дъждове в района ДПС министърката сложи подпис и осигури нужните средства за минарето. В същото време тя не даде нито лев за напълно разрушения мост в същото село, нито за укрепване на двете местни свлачища, активирани преди повече от година. "Случаят с Могилица показва каква е политиката на управляващите и как те степенуват приоритетите си", обобщи тогава евродепутатът Десислав Чуколов.

 

След като изнесе централата на тел. 112 за Южния централен район в Кърджали вместо в Пловдив, Емел Етем в събота направи и извънредно заседание на министерството си в този град, а в неделя провери и как работи районният телефонен център. Министърката ще има повод отново да харчи неограничено средства, след като се възползва от изискването на ЕК у нас да се проведе кампания за по-добра информираност на гражданите за спешния телефонен номер. Информационна кампания вече започна с ходжи и имами в Разградско, които провеждат от началото на декември обучения в джамиите. Това се прави по изрична заповед на министър Етем, призна главният инспектор на институцията Гюлтен Еминова.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот