ДПС с декларация, против събарянето на незаконна постройка


ДПС с декларация, против събарянето на незаконна постройка Несрин Узун, Снимка: dps.bg

Преди дни в декларация ДПС се обяви срещу разрушаването на мюсюлмански молитвен дом в квартал „Меден рудник" в Бургас с формалното според тях основание, че постройката е незаконна, предава Дарик радио

 

 

Преди дни в декларация ДПС се обяви, срещу разрушаването на мюсюлмански молитвен дом в квартал „Меден рудник" в Бургас с формалното според тях основание, че постройката е незаконна. От парламентарната трибуна депутатът от Движението Несрин Узун попита как се обяснява избирателността на кмета на града Димитър Николов да посегне на религиозен храм при наличието на хиляди незаконни сгради.

 

В предаването „Пропаганда" по Дарик радио, Николов обясни, че тази сграда от дълги години се използва като незаконен цех за производство на хляб. По думите му сградата е разрушена и от началото на годината, с решение на Общинския съвет, там е предвидено строителството на детска площадка. Димитър Николов коментира, че в съседния квартал, на абсолютно законно място, се изгражда легитимно и със съдействието на общината молитвен храм за мюсюлманите.

 

" Такъв храм не е съществувал, като легитимен храм не е обявяван и от Районното мюфтийство, по-простата причина, че в правния мир не съществува нито постройка, нито дейност. Навремето тази сграда е действала не като молитвен дом, а като място, в което са проповядвали краен ислям, със сектантски уклони, което е забранено от закона и е затворено като дейност.", каза кмета на града Димитър Николов.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот