ДПС отстранява неудобните


ДПС отстранява неудобните

Вестник Труд: ДПС “вдига мерника” на шефа на парламентарната вътрешна комисия Минчо Спасов (НДСВ), който във вторник стопира приемането на бюджетите на МВР и ДАНС за 2009 г.

Депутатът на Ахмед Доган - Камен Костадинов, съобщи вчера пред “Труд”, че ще предложи на колегите си в партията да поискат оставката на Спасов. Костадинов е един от членовете на ДПС във вътрешната комисия. Във вторник членовете й от НДСВ гласуваха с опозицията и проектобюджетите на МВР и ДАНС ще бъдат разгледани, след като двете ведомства предадат на парламента всички поискани от депутатите документи.
     Едните включват разбивката за парите, похарчени за специални разузнавателни средства през 2006 и 2007 г. А другите - службите да предадат на комисията цялата разработка “Лиана”.
     Според депутати от опозицията тя е свързана с черна каса в ДПС. През СРС-та ставало ясно, че министър от ДПС е получил пари за задгранично пътуване от същата черна каса. По-късно Атанас Атанасов (ДСБ) обяви, че ставало въпрос за екоминистъра Джевдет Чакъров. Той и МВР шефът Михаил Миков категорично отрекоха информацията.
     За да спрат спекулациите около ДПС с “Лиана”, партията иска цялата разработка да бъде разсекретена и предоставена на журналистите, каза още Костадинов.
     “Ние считаме, че по този начин ще се сложи край на тези спекулации. Разбира се, ще бъдат измислени нови. Кръгът “Атанасов”, “Танов” и вашият колега, водещ от друго сутрешно предаване, да не му правя реклама - те няма да спрат”, каза Костадинов.
     Пред “Труд” той уточни, че от оперативното дело трябва да се извадят данните, които са годни за използване в съда. Но всичко останало трябвало да бъде разсекретено.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот