Достойно усилие! Българите правят своя партия в Македония!

 (7 коментара)


Достойно усилие! Българите правят своя партия в Македония! Това "македонско девойче, китка шарена" пя и танцува на фолклорния фестивал миналата година в с. Беловец, Разградско

Сдружението на българите в Македония “Радко” има намерение до началото на лятото да се пререгистрира като политическа партия.

Членовете на сдружението интензивно се подготвят за регистрацията на партия, която според очакванията ще има 10 000 членове.

 

Представители на “Радко”, пожелали анонимност, казват, че са окуражени от позитивния резултат от съда в Страсбург, който постанови решение в тяхна полза и смятат, че без проблем ще съберат необходимите им 1 000 подписа за регистрация на партия.


“Седалището на партията ще бъде в Охрид, защото този град е смятан за мястото с най-много привърженици на идеята българите в Македония да имат своя партия”, каза източникът на вестника. Промоцията на партията се очаква да бъде на Илинден – 2 август и на нея да присъства и българският ултранационалист Красимир Каракачанов, пише вестникът.


Инициативата на “Радко” се пази в тайна. Засега не се разкрива кои ще бъдат ръководителите на партията, как ще се казва тя, какви ще бъдат нейната платформа и цели. Почти е сигурно, че председател на партията ще бъде Владимир Паунковски от Охрид, лидер на “Радко”, смятан за един от най-големите промотори на българското движение в Македония.


Бъдещата партия на “Радко” очаква подкрепа преди всичко от македонците, взели български паспорт, при което са се подписали, че се чувстват българи. Оценява се, че през последните години около 20 00 македонски граждани са взели български паспорт, пише още “Време”.

 

 

 

В-к „Време”/ Агенция БЛИЦ

 

 

Бел. Ред. – Лексиката и данните са  на редакцията на „Време”. По последни сведения, македонците и с българско гражданство са много повече, но хайде да не си броим залците.. – С. М.

 

Коментари
2009-04-23 22:12:51 От: plamen

крайно време е-ако нещо ще правят българите в Македония, да го правят. Щото в България реакцията срещу идиотизма на македонистите отдавна доминира над съпричастността към борбата за българищина там. Дори на бивши членове на ВМРО /сега ООД или АД, не помня.../ като мен, им омръзна: като са им по-мили Александър и Буцефал от бугарашите Даме и Гоце - да го духат. Ние можем без тях, те ако могат без нас /и без нашата история - не я даваме!/, да се оправят сами!Та този дух вече доминира, и не се ли чуят по-силни гласове оттатък в обратен /свързващ ни/, смисъл - айде, който откъдето е, и всички в Европа.На мен лично ми омръзна да споря с идиоти, които в усилията си да покажат колко много не са българи, всъщност показват точно обратното.Както тъжно и точно го е ка...прочети целия

2009-04-24 13:12:20 От: Калоян

Спорно е дали ефектът от тази партия ще е положителен. Според мен - по-скоро не, с нея ще предизвикаме същата омраза към нас, както те предизвикаха към нас, създавайки си партия в България. И ако от наша гледна точка това изглежда смешно, защото е ясно, че хората са българи с промити мозъци, то от тяхна, това изобщо не е така и по този начин се наслоява още един слой омраза. И така докрая на света...

2009-04-24 13:17:04 От: Калоян

А, и може да си пооправите статията, предполагам, че сте имали предвид, че 20 000 македонци са се подписали, че се чувстват българи, а не 2000. И между другото - ако ще и 1 000 000 да го направят, то това не значи, че наистина е така, по-скоро са им нужни документите ни, за да могат по-лесно да пътуват из света. Нека и тези неща се споменават, защото от всички писания, много хора ще си помислят, че наистина македонците вярват, че са българи, но знаете, че това не е така, за съжаление. Не забравяйте, че за тях ние сме по-скоро завоеватели, отколкото братя!

2009-04-24 14:15:57 От: Petar ot Stip

Parvo iskam da popitam Kaloqn otkade mu e tazi informaciq , 4e makedoncite gledat na balgarite kato zavoevateli?
Iskam da vi pomolq vedna6 zavinagi da otdelite mediite v makedoniq(koito s napraveni s parite na TITO)ot obiknovenite hora v Mkedoniq.A dokazatelstvo za razvitieto na bradskite otno6eniq mejdu Makedoniq i Balgariq e ,,Music idol,,.
Nazad, nazad mome kalino e noviq him na dvete darjavi :)
i edno poslanie do vragovete na kauzata:tam kadeto e teklo, pak 6te te4e!

2009-04-25 13:07:32 От: Simo

Пешо, прав си за медиите, но нали знаеш, какво става, когато ти повтарят едно и също нещо всеки ден? А пък и,ако си по-млад, в Македония е трудно да си с българско самочувствие. М/у другото Тито си е диктаторче, но пък е искал обединена балканска империя(съюз де) :)

2009-05-03 08:36:12 От: http://samoistina.at.ua/

http://samoistina.at.ua/

2010-01-03 20:40:59 От: Rade Mojsovski

takva partija nikogash nema da se registrira na teritorijata na Republika Makedonija !
1- vo Makedonija nema Bugari ( samo 1328 spored popisot vo 2002 )
2- tie RADKovci ne se Bugari tuku se BUGAROMANI , izrodi , isti kako toj Mitko od Shtip !
3- se dodeka Bugarija ne ja registrira OMO - ILINDEN , ni Makedonija nema da registrira nikakvi bugaromanski zdruzenija !
4 - Kalojan ima pravo , a bugaromanot Mitko od Shtip LAZE !

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот