Дончева иска досието на Божидар Димитров


Дончева иска досието на Божидар Димитров Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева пожела отваряне на още досиета, четем на страниците на "24часа"

Съмнения, че агенти на бившата Държавна сигурност водят кампания срещу нея, изрази вчера пред БНР Татяна Дончева. Червената депутатка заподозря шефа на НИМ Божидар Димитров и уволнения от Нова тв журналист Георги Коритаров.
„Искам да бъдат извадени документите на Божидар Димитров, на една дама диси-дентка и още двама-трима души, за да добия представа дали кампанията, която развиват от години срещу мен, има връзка с ДС", обясни юристката. По адрес на Коритаров Дончева заяви: „Когато излезе, че е агент, и се изкара за китайски шпионин, аз спрях да ходя при него. Стана ясно, че е поръчков журналист на Бойко Борисов."
„Досието ми беше отворено още през 2001 г., когато бях кандидат за депутат от БСП, - припомни пред „24 часа" шефът на НИМ. - „Бях към 1-о главно. Ходехме в чужбина да търсим българско културно наследство."
Според Димитров неприятностите на Дончева идвали от „крайно ограничените й интелектуални възможности". „Вярно е, че се обявих публично против избора й за кмет, но тя трябва да ми е благодарна, защото сега щеше да се занимава с боклука, бездомните кучета, парното. Това не е нейното амплоа. Нейният живот са вътрешнопартийните и парламентарните интриги", каза още шефът на НИМ.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот