Демокрацията им е за износ


Демокрацията им е за износ

Според изследване на университета Принстън американската демокрация вече не съществува. Богати направляват политиката независимо от гласоподавателите. Американската политическа система се е превърнала от демокрация в олигархия, четем в „Гласове"

Демокрацията в буквалния смисъл на думата – народно управление – не е съществувала никъде, не съществува никъде  днес и едва ли някога някъде ще се установи като политическа практика. Демокрацията само като философска идея или човешка мечта е прекрасна форма на държавно устройство. Иначе и досега си остава нереалистична социална утопия.

Теориите и особено практиките за демокрацията в съвременния свят се провалят тотално. Съизмерени с истинското понятие, обявените за реално съществуващи демокрации се оказват негативно-реалистични и по същество "привидни". САЩ, където безмилостно е изтребено местното население, където доскоро имаше робство, не е имало демокрация.

Следователно, нямало е как да изчезне или да се трансформира нещо, което не е съществувало. Промяната, която са отбелязали в изследването на университета Принстън, всъщност е само поредният кръг на задълбочаването на диктатурата на англосаксонския финансово-икономически и политически елит.

 Полицейщината  е достигнала върха си и устойчиво е нахлула в редица други страни, където САЩ са си създали военни и икономически бази. Преди всичко в страните от НАТО. Демокрацията на Щатите е за износ в най-лъжовния си и вреден вариант – либералния. И както е според прочутата спирала на мълчанието: "Губещите постепенно изпадат в мълчание".

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот