Делото на имамите: У Ахмед Муса личи прогресираща агресия


Делото на имамите: У Ахмед Муса личи прогресираща агресия

Тройната експертиза на психиатрите показва, че подсъдимият е психически здрав, но с изявени агресивни показатели

В Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те обвинени в разпространяване идеите на „Ислямска държава“ и призиви към джихад. Според заключението на съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, предаде БНР.

Тримата лекари, които са изготвили експертизата са категорични, че Ахмед Муса Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личности характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по точно – салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

Ахмед отрече да е използвал думата жертва, но д-р Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника посочи, че в експертното заключение думата жертва съществува като ключова.

Според експертите, в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот