Дебелоок лъжльо

 (4 коментара)


Дебелоок лъжльо

Когато бях премиер, румънците ни догонваха. Сега ни дават Румъния за пример. Гарантирам ви, че след няколко месеца те отново ще бъдат зад нас". Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов, четем в „Гласове“.

Лъжльо се развихря с фукните си, както му беше присъщо при първото провалено управление на ГЕРБ. За първото си правителство говореше със същите думи, през есента на 2009-а и до началото на 2013-а, когато просто избяга от властта, подплашен от надигащото се обществено недоволство.

Борисов иначе не може, шопът напира в него. От Витоша по-високо нема, от Искаро по-длибоко нема, по-прекрасно от неговото правителство е немислимо. Той излива тези очевидно неверни за кабинета си твърдения не само за заблуда на публиката, но и като самовнушение за кураж.

Румъния през последните 150 години винаги е била по-добре приета от България на запад, нерядко и в Русия.Има ред причини за това: не е точно на пътя между Босфора и Виена; сменила е през XIX век кирилицата на латиница; имат петрол и газ; в Евросъюза Франция я подкрепя открито, Италия и Германия също й помагат повече, отколкото на България.

Разбира се, че още дълго ще бъдат пред нас по критериите благоразположеност и съдействие от страна на Брюксел. Поради границата й с Украйна - и на САЩ, по други причини и на Турция. Дори всичките тези преимущества на Румъния да липсваха, пак за няколко месеца нищо в наша полза няма да се промени. Това не смущава, разбира се, дебелоокия Борисов.

Коментари
2015-04-05 08:39:00 От: Лени

дебелокожи може да се окажите вие .....от този сайт............защо не виждам нито една подкрепа от вас........независимо за какво.......това ли сме наистина.сайта българи............

2015-04-05 10:57:23 От:

Ква подкрепа ве "Лени" ?Ти май си пиян..

2015-04-05 11:21:30 От: Цекушан

Това лени можеше да се ограничи само с точките, които обилно е изсипал вместо мисли.

2015-04-06 16:26:24 От: програмист

Точки, въпросителни или удивителни - няма никакво значение за лудото войводено ленче

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот