Да, ама не: МО нямало договор с РСК "МиГ"


Да, ама не: МО нямало договор с РСК

Имало три контракта за МиГ-овете, но нито един не е с руснаците

Министерството на отбраната не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29. Това уточняват от ведомството във връзка с разпространена информация в медиите, че България е подписала в края на миналата година договори с руската самолетостроителна корпорация.

Информацията за това бе обявена по време на изложение на авиационно-космическа техника в Бангалор от Иля Тарасенко - генерален директор на корпорацията.

От МО обаче заявяват, че в края на 2016 г. министерството не е подписвало договор с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29, които са на въоръжение във Военновъздушните ни сили.

През 2016 г. в Министерството на отбраната са проведени процедури по Закона за обществените поръчки, на основание на които са сключени три договора, касаещи експлоатацията на тези самолети.

Това са:

- договор за извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2,

- договор за извършване на доставка на кутии на самолетните агрегати КСА-2 и

- договор за извършване на доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29.

Изпълнител на първите два договора за доставка на двигатели РД-33, сер. 2 и кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29 е българската фирма "Авиостарт" ООД, а изпълнител на третия договор за доставка на резервни части и консумативи е украинската фирма "Укринмаш".

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот