Честито ни за Тръмп, ама не съм такава

Автор: Иво Балев, в. "Сега"


Честито ни за Тръмп, ама не съм такава - Теперь ты презираешь меня - сказала Анна Каренина, одеваясь.

- Да си честитим Тръмп! - каза Бойко Борисов.

Имам една позната - спажурналистка, чаровно тъпа, много всеотдайна; обещал съм й световна слава - ще изготвям политически анализи, които тя ще чете гола - на кон, във ваната, на покрива на ФЖМК*... Засега я караме по методи, близки до класическата журналистика. С вариации.

Пратих я да причаква ББ край кенефите в Министерския съвет. С него вече трудно се работи другояче. Написах на младата надежда някое и друго въпросче и зачаках да се върне. Момичето отиде, свърши работа, върна се, сглобихме интервю.

Ето какво се получи.

***

- Г-н Борисов, вече си честитихме Тръмп, както ни посъветвахте. Аз например честитих на Марешки и той каза, че след 5 години щял да е българският Тръмп. Какво мислите за това?

- Мисля, че Марешки си е повервал.

- Какво ще му отговорите?

- Какво да му отговоря? Ако той ще става българският Тръмп, в Щатите пък избраха американския Бойко Борисов. Някои сравниха Тръмп с Жорж Ганчев, но това внушение е некоректно. Тръмп е много по-близо до моя профил, освен това сме приятели и ценители. Искаш ли да се снимаш в киното?

- В Бояна?

- В Банкя! Там има по-добро студио.

- Чакайте, момент. С Тръмп имали ли сте преки отношения?

- Мога да си говоря с него на всякакви теми - пари, жени, бизнес, политика...

- Но познавате ли се лично?

- Лично - какво разбираш? За тебе не сме си говорили, щото съм му казал на моя територия да не пипа! Ай те вода в Банкя.

- След малко. Искам да попитам също - как би се отразил на България изборът на Хилари Клинтън? С нея познавате ли се?

- Ооооох, пиле, ти си малка, не помниш 90-е години. За аферата "Моника" чувала ли си?

- Знам, знам... Дето Бил Клинтън си подал жезъла накриво, пък после искал да си го изяде сам - като го подхванал американският Цацаров!

- А така! Още тогава му се обадих и му казах: Били Бой, не се правят така тия работи. Докато друг ти избира прокурорите, друг ще се смее последен. А Хилари знаеш ли кой я утешаваше тогава?

- Не.

- Като научиш, питай пак дали щеше да е добре за България! С тия работи не се хваля аз, ами давай да ти наредим кариерата в киното. Момиче, казвам ти, камерата плаче за теб!

- Съсредоточена съм в развитието си на журналист! Кажете ми какво ви е отношението към оградата с Мексико.

- За оградата с Мексико Доналд също се посъветва с мен; как, вика, да я направя хем скъпа, хем да не върши работа? Е как, викам, прости хора има навсякъде, материала трябва да го дресираш да ръкопляска на всичко. Оправяш си медиите, съдебната система и изборния кодекс - и си правиш каквото искаш.

Викам: Дони... - ние така си говорим, аз на него Дони, той на мене Бойче; - та викам значи: Дони, хората, материалът, простият народ, това е богатството на далновидния политик. Станат ли всички достатъчно прости - аз лично ще дойда да ти санирам оградата! Кеф ти стобор, кеф ти киностудио!... Аре бе, мани тва интервю, давай да те водя към световната слава! Студия за игрални филми "Ипон", Банкя

- Мерси - казала тая моя позната журналеса - мерси, ама не съм такава.

***

Аз я знам, че не е такава, лично съм поставял на изпитание аскезата й. И трябва да ви кажа, че наистина не е такава - съчетава се само по симпатия и за настроение, никога за пари и обещания. Малко останаха такива!

* ФМЖК - Факултет по журналистика и масови комуникации - средище на сънливи девици и будни съвести с метеоризъм.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот