Челен опит: Тайван подари $2,5 млрд. на народа си

Автор: АП/БТА


Челен опит: Тайван подари $2,5 млрд. на народа си

Тайванското правителство започна да раздава на гражданите ваучери за пазаруване на обща стойност 2,5 млрд. долара, за да стимулира търговията, съобщи АП, цитирана от БТА.

Търсенето на произвежданите на острова високотехнологични стоки от силно индустриализирани страни като САЩ рязко спадна в последните месеци. Пред гишетата, на които се раздаваха ваучерите, се извиха дълги опашки.

Всеки за 600 нови тайвански долара (108 долара). Правителството е предвидило общо 80 млрд. нови тайвански долара, които да раздаде на всички 23 млн. тайванци. Когато планът за тази мярка беше обявен за първи път през ноември, властите са надяваха той да добави 0,6 процента към растежа на БВП.

През ноември тайванското правителствоо предвиждаше икономически растеж от 2,1 процента за 2009 г., но според няколко центъра за икономически изследвания, растежът едва ли ще надхвърли 2 процента.

 

 ----------------------------------------------------------------------------------

 

П.Пъдев: Браво на Тайван! Ако и у нас това се случи, ще трябва обаче да има задължително условие: Парите да се изхарчат в рамките на календарния месец. Защото българинът става особено пестелив във времена на кризи и предпочита да си къта парите. Ех, за пияниците това правило не се отнася в пълна степен

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот