БЮРМ завежда дело срещу MacDonalds ?!

 (1 коментар)


БЮРМ завежда дело срещу MacDonalds ?! Обама ряпа да яде, не чийзбургер - но откъде да знае, че това е македонска народна храна от векове !

Държи вместо чийзбургер да се използва автентичното “бурек со месо и со сиренйе”

Западната ни съседка бивша югославска република Македония отново влезе в световните информационни агенции. След многобройни предупреждения представители на македонското правителство внесоха документи в международния съд в Хага, с които дават под съд американската верига за фаст фууд “Макдоналдс”. 

 

Мотивите бяха изтъкнати от говорителя на македонското правителство Ивица Боцевски. „Всички знаем, че македонската нация е дала на света Кирил и Методий, Александър Македонски, Клавдий Птоломей, Ерик Клептън, двигателя с вътрешно горене, каратето – заяви на брифинг в Хага господин Боцевски. – Преглътнахме отделянето на България от нас, отделянето на Гърция, Русия и Индия! Но да крадат най-безсрамно името на страната ни и да го използват за някакви сандвичопродавници… това няма да позволим.”

 

 Основната претенция на съседите ни е, че оригиналното наименование на веригата за бърза храна е било МакеДоналдс и е създадено от македонския имигрант Тоше Бигмаковски от Прилеп. 

 

Впоследствие името е било леко подменено от потомците на легендарния кулинар. „Помислете си - писа видният историк Груди Проевски, - та легендарният Биг Мак е просто охридска плескавица с комат хляб, а пък така популярният чийзбургер е известен от хилядолетия под името „бурек со месо и со сиренйе”. Ето това е част от голямата световна фалшификация над македонското културно наследство.”

 

 След внасянето на документите в съда хиляди демонстранти излязоха пред заведенията за бързо хранене с плакати: „Макдоналдс, фирмо македонска, па ли ке те делиме”.

 

По Алтермедия  България

 

 

Бел. Ред. – Съзираме грандиозен майтап – личи си  по последните редове... Но има място и за такива текстове, да се посмеем в тези смутни времена  -  С. М.

 

Коментари
2012-09-08 18:58:33 От: ponio

смешно е обаче защо в хага, там сьдят за военни престъпенления извършени на територията на бившата югославия?

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот