Български лекари протестират в Страсбург


Български лекари протестират в Страсбург Председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов Снимка: dnevnik.bg

В понеделник лекарите ще протестират пред Европейския парламент с бели престилки и развети знамена - на България и БЛС, предава actualno.com

 

Двадесет и пет лекари заминават днес с автобус за Страсбург, където ще протестират срещу кризата в българското здравеопазване. Това съобщи по време на пресконференция днес д-р Андрей Кехайов.

 

Той обясни, че в понеделник лекарите ще протестират пред Европейския парламент с бели престилки и развети знамена - на България и БЛС.

 

Към тях щели да се присъединят и други лекари, като българите щели да бъдат подкрепени от техни колеги от Чехия, Полша, Словения и други страни. Протестиращите ще се срещнат с евродепутати и ще им връчат декларация.

 

Според Кехайов основните акцент в нея щели да бъдат недофинансирането на здравната система, системното намаляване на парите за здравеопазване, работното време на лекарите и поставянето на пациента в центъра на системата.

 

Декларацията отразява всичко, което е свързано с кризата в българското здравеопазване, добави той. Документът ще бъде гласуван и одобрен утре от присъстващите на събора делегати.

 

След журналистически въпроси къде точно се провежда свикания от него събор, Кехайов отказа конкретно да назове мястото му. "Обявили сме, че той е от 13 до 15 декември и за него вече са се регистрирали 19 колегии.

 

Те са уведомени кога и къде се провежда той. Други девет колегии няма да имат право на глас, защото не са си платили членския внос към БЛС", каза Кехайов.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот