Българска фирма спечели ВиКпроект в Македония


Българска фирма спечели ВиКпроект в Македония

2,95 млн. евро е предложила “Хидрострой” за изграждане на 2,5-километров водопровод, помпена станция и друга инфраструктура в квартал на Скопие

Родната инфраструктурна компания "Хидрострой" ще изгражда съоръженията в място, където от 20 г. има проблем с водоснабдяването и с изпълнението на проекта той ще бъде решен, така пише Наталия Малчева в онлайн изданието на в-к Стандарт.

Шест компании са участвали в търга за изпълнение на поръчката, като една от тях подаде оферта в консорциум.

Спечелихме търга с най-ниска цена и добро техническо решение, заяви за "Стандарт" Иван Владимиров от компанията изпълнител.

За българската компания това е първият проект, който ще реализира в съседна Македония. Амбицирани сме да спечелим и други поръчки на Балканите, допълни той.

Срокът на изпълнение на проекта в Скопие е 15 месеца. Първата копка ще бъде направена до седмица.

Редица български строителни компании търсят пазар извън страната поради ограничения брой на проектите, които се реализират в България.

Македония е една от страните, към които гледат родните фирми, тъй като там инфраструктурата е много стара и тепърва предстои да се обявяват нови търгове за строителство на пътища и за реализация на ВиК проекти.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот