Българите в Западните покрайнини със собствено предаване

(1 коментар)


Българите в Западните покрайнини със собствено предаване Снимка: vmroyouth.org

Гост в студиото на първото предаване беше Георги Юруков, генерален консул на Република България в Ниш, съобщава actualno.com

 

 

Официално се състоя първото излъчване в ефир на предаването на български език "Добър вечер, Цариброде!", съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Предаването е осъществено със съдействието на Министерството на културата на Република Сърбия и ще се излъчва ежеседмично. То ще се води само на български език и ще включва новини и събития от живота на българското малцинство в западната ни съседка.

 

В първото предаване беше прочетено поздравително писмо от посланика ни в Белград Георги Димитров, а гост в студиото беше Георги Юруков, генерален консул на Република България в Ниш. Поставен бе и наболелия въпрос с водоснабдяването в община Димитровград.

 

Още една придобивка зарадва нашите сънародници в Димитровград -училище "Христо Ботев" е изцяло ремонтирано. По идея на посолство на Република България и с финансовата подкрепа на посолството на Япония в Република Сърбия е извършен ремонт на покривната конструкция на училището и е изградена надстройка, благодарение на която учебният процес ще се провежда в една учебна смяна. Със съдействието на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и финансовата подкрепа на ТЕЦ "Марица - Изток" и АЕЦ "Козлодуй" са ремонтирани санитарните възли в училището.

 

 

 

Коментари
2013-01-15 21:58:43 От: Анонимен-християнин

Радвам се,че българите в Цариброд имат предаване-Добър-вечер-Цариброде на български език.Министерството на културата в Сърбия разбра-българина сие-българин.Господ Исус да помага на българите в Западните Покрайнини при всякакви трудности.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот