Българите помнят, политиците „забравят“

 (1 коментар)


Българите помнят, политиците „забравят“

Не бива да забравяме, че генералната репетиция за геноцида срещу арменците през 1915 г. бе изтребването на тракийски българи през 1913 г., четем в „Сега“. Какво очаква днешна Турция: да й благодарим, че не е преминала направо към геноцид над нас?

Похвална е тази позиция на автора Светослав Терзиев и изданието, стотици хиляди са у нас потомците на кланите и гонени като животни българи през страшната 1913 г. Те знаят за ужасите в кървавия османски халифат и помнят разказите на роднините си за зверското избиване на невинни люде, повечето жени и деца. И далеч не само те знаят и помнят.

Политиците у нас – преди и сега – „не знаят и не помнят“, докарваха се преди и днес се докарват на актуалния хегемон, който угажда на Турция по свои користни съображения. Затова строго в крак с официален Вашингтон и в разрез с историческата истина дълго отказваха да гласуват декларация за геноцид, накрая приеха „масово изтребване“.

А за изтребването на българите в Източна Тракия и Странджа продължават да мълчат, нямат разрешение „отгоре“. Но гербаджиите в предишното Народно събрание като първи послушковци и турски ибрикчии кротко отгласуваха, че  у нас имало „етническо прочистване“ на турци, което е гнусна лъжа. И се наредиха до антибългарското и антиевропейско ДПС.

Коментари
2015-05-07 11:41:10 От: сашо

Който познава историята на балканските народи знае, че никъде в Европа не е имало такава жестокост, каквато между народите, обитаващи този регион. В интерес на истината по време на Балканската и Междусъюзническата войни и ние сме вършили големи безобразия.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот